Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Κοίτα ποιος μιλάει για… παραποίηση συντάγματος ?



Κριτική στον Τσιπρα άσκησε ο Βενιζέλος, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον για «κραυγαλέα αντισυνταγματική και αδιέξοδη γραμμή», καθώς επίσης και ότι «θέλει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα τεχνητής ευφορίας και έντασης, ενώ απέτυχε η πολιτική της εφόδου», λέγοντας  ότι ο κ. Τσίπρας τελικά «ξέχασε» σήμερα το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών «γιατί δεν μπορεί να αντλήσει ένα θετικό συμπέρασμα για τον ίδιο, με εξαίρεση την εντύπωση που δημιουργήθηκε οριακά στην Περιφέρεια Αττικής», πρόσθεσε ότι «έρχεται να μας πει σήμερα ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, θέτει ζήτημα ανατροπής, ζητεί εκλογές επικαλούμενος το Σύνταγμα, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ύπαρξη "προφανούς δυσαρμονίας" μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της σύνθεσης της Βουλής, όπως αυτή έχει προκύψει τον Ιούνιο του 2012».
Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τον «ενημέρωσε ότι η σχετική συνταγματική διάταξη έχει αλλάξει ριζικά το 1986».
Υποστήριξε ακόμα ότι «ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάβημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθιστώντας τον ακροατή μιας αντισυνταγματικής του πρότασης και με αυτό που έκανε παραποιεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της Ελλάδας και το Σύνταγμα της χώρας».
Εκτίμησε επιπλέον ότι «η αντικοινοβουλευτική ερμηνεία του Συντάγματος είναι συμπεριφορά που έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το Σύνταγμα και δείχνει ότι δεν υπάρχει θεσμική συνέπεια και σοβαρότητα στις ενέργειές του».
Δεδομένων αυτών, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας «ενώ ξέρει ότι υπάρχει αυτό το αδιέξοδο, έρχεται και θέτει ζήτημα νομιμοποίησης, απειλώντας, εκβιάζοντας, κουνώντας το δάχτυλο, θέλει να παρεμποδίσει την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση, δεν θέλει να γίνουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές». Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι δεν μπορεί να διοριστεί νέος διοικητής της ΤτΕ και νέος επίτροπος στη νέα Επιτροπή, «εισάγει τελευταία στιγμή την έννοια της αναγκαίας συναίνεσης στη λειτουργία του πολιτεύματος».
«Άρα, θέλει να συνεργαστούμε, είναι υπέρ της κυβερνητικής συνεργασίας έστω για κάποια θέματα;» διερωτήθηκε, για να τον κατηγορήσει ότι συνεπώς σήμερα «εμφανίζεται με δύο αντιφατικές γραμμές, μια κραυγαλέα αντισυνταγματική αδιέξοδη και μια δεύτερη επικουρική που αποκαλύπτει τη γύμνια της πρώτης». «Αυτό γίνεται γιατί θέλει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα τεχνητής ευφορίας και έντασης, ενώ απέτυχε η πολιτική της εφόδου» υποστήριξε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το γουρουνι που ξεσκισε το συνταγμα ,που εφτιαξε το νομο περι ευθυνης υπουργων,που εφαγε το στικακι της λιστας Φαλτσιανι?Αντε και πηδηξου πολντο..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...