Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

AJC: Ευχάριστη η ...υπακουότητα του Σαμαρά



Η Αμερικανοεβραική Επιτροπή (AJC) και ο εκτελεστικός της διευθυντής Ντέιβιντ Χάρις «ξαναχτύπησαν» επαινώντας την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά που επιχειρεί να δικάσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και όλους τους βουλευτές ενός κοινοβουλευτικού κόμματος.
Επί της ουσίας επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση είναι υποκινούμενη στην επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά του Λαϊκού Συνδέσμου, όπως άλλωστε έχουν παραδεχθεί και κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, δηλώνοντας πώς οι διώξεις κατά την Χρυσής Αυγής είναι υποκινούμενες από τις ΗΠΑ και την Κομισιόν.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, υπογράμμισε το «αξιοθαύμαστο θάρρος και την αποφασιστικότητα» του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι επέδειξε «ηθική ηγεσία», ενώ παράλληλα επαινεί τις δικαστικές αρχές.
«Η Χρυσή Αυγή απειλεί τα ίδια τα θεμέλια της Ελλάδας, το λίκνο της δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Χάρις, σημειώνοντας ότι «φέρνοντας ηγέτες του κόμματος στη Δικαιοσύνη, για την εγκληματική τους δραστηριότητα, είναι σημαντικό για την ευημερία και την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας».
Όπως αναφέρεται από την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή, ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος ανακοίνωσε ότι 70 μέλη της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένων του φυλακισμένου αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου και των άλλων 17 βουλευτών του κόμματος, «πρέπει να δικαστούν για δολοφονίες, αδικήματα κατοχής όπλων και για πολλαπλές επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς και ομοφυλόφιλους».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AJC, οι κατηγορίες καλύπτουν περίοδο «περισσότερο από τριάντα χρόνια εγκληματικότητας» και ότι «η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί βία, εκφοβισμό και νεοναζιστικό συμβολισμό για την προώθηση της ρατσιστικής ιδεολογίας της κατά μεταναστών, Εβραίων και άλλων που θεωρούνται "μη Έλληνες"».
Τέλος, επαναλαμβάνονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε εκδήλωση της AJC στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο του 2013, για «ξεριζωμό» της Χρυσής Αυγής.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...