Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Σιγά ρε Μήτσο ,θα μας… πεθάνεις από …συγκίνηση.



Σε μια στημένη δήθεν εκ βαθέων εξομολόγηση για την 16μηνη θητεία του στο ΥΠΕΘΑ προχώρησε πριν λίγο σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το αμυντικό ρεπορτάζ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Από τα πολλά και ενδιαφέροντα που είπε ξεχώρισε το επεισόδιο  με την διείσδυση τουρκικού UAV στην Κάλυμνο τον περασμένο χειμώνα αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχαμε φτάσει κοντά σε μια πολύ θερμή ελληνοτουρκική κρίση. Ενώ υπάρχουν και πηγές που αναφέρονται σε διείσδυση ελικοπτέρου με ειδικές δυνάμεις...
Το επεισόδιο είχε γίνει τη νύκτα της 10ης προς 11η Φεβρουαρίου και μάλιστα είχε απογειωθεί ζεύγος αεροσκαφών F-16 Block 52+ από την 115 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να αναγνωρίσει το τότε άγνωστο ίχνος που εντοπίστηκε από το εθνικό σύστημα Αεράμυνας ενώ στη συνέχεια αποδείχθηκε πως ήταν τουρκικό UAV.
Όπως είπε ο ίδιος αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της θητείας του στο υπουργείο.
Όπως είπε κτυπούσε το τηλέφωνό του τη νύκτα από το κέντρο  επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ αναγκάζοντας τον να πάρει ο ίδιος τηλέφωνο τον Τούρκο υπουργό Άμυνας ξυπνώντας  τον μάλιστα για του αναφέρει το σοβαρό συμβάν λέγοντάς του να δώσει εντολή για απομάκρυνση του UAV αλλιώς θα η κατάσταση θα επιδεινωνόταν ραγδαία.
"Μου είπε ότι δεν ήξερε τίποτα". "Του απάντησα ότι θα πρέπει να έχει ανοικτό το τηλέφωνό του όπως εγώ. Αλλά αν ήθελαν σύγκρουση θα την είχαν . Μια σύγκρουση που θα πήγαινε τις δύο χώρες πίσω 50 χρόνια. Δεν θα ήμασταν όμως εμείς αυτοί που θα προκαλούσαμε την σύρραξη. Αλλά ήμασταν έτοιμοι για όλα".
Πρόσθεσε πως οι Τούρκοι την παρούσα περίοδο δεν μπορούν να κλιμακώσουν την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς έχουν ήδη ανοικτά τρία άλλα μέτωπα: Αυτά είναι οι Κούρδοι, η Συρία και η ISIS
Ερμηνεύοντας τις τουρκικές κινήσεις ο υπουργός είπε πως όλα αυτά τα κάνουν για να σύρουν την Κύπρο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...