Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

80.000 αστυνομικοί κυνηγούν τους δυο τζιχαντιστές .





Ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα βόρεια του Παρισιού και εκτιμάται πώς επρόκειτο για τους δύο δράστες που προκάλεσαν το μακελειό στη Charlie Hebdo. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πώς πιθανόν να έχουν πάρει μαζί τους και ομήρους οι μακελάρηδες, ενώ επιχείρησαν να κλέψουν και ένα αυτοκίνητο για να διαφύγουν.
Το θρίλερ με τους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo στη Γαλλία εξελίσσεται στην περιοχή 13 χλμ βορειοανατολικά του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκωλ.
Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες έκλεψαν ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Oise, όπου από χθες είναι σε εξέλιξη τεράστια αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των αδερφών που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Seine-et-Marne. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα  Peugeot 206 το οποίο πήραν από μια γυναίκα.
Σύμφωνα με τη Le Parisien, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν, ενώ πολλοί φέρονται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης, οι μακελάρηδες πήραν τουλάχιστον έναν όμηρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμηρος απήχθη από εταιρεία στην πόλη Νταμαρτέν, βορειο-ανατολικά του Παρισιού, κοντά στην περιοχή των ερευνών για τον εντοπισμό των αδερφών που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι.
Περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί κυνηγούν τους δράστες με την καταδίωξη να λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στο αυτοκινητόδρομο Α2.
Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα και όπως μεταδίδει η Le Monde, ακούστηκαν πυροβολισμοί και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερα της αστυνομίας. Μάλιστα, ο άντρας ανέφερε πως οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και να μείνουν στα σπίτια τους ή στους χώρους εργασίας τους.
Μάλιστα, λόγω των εξελίξεων διακόπηκε το υπουργικό συμβούλιο στο Ελιζέ και αυτή την ώρα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κατευθύνεται στο γραφείο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...