Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Όσα μας κρύβουν επιμελώς



Τώρα θα μας πείτε δω δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο που ψήφισαν, τον ισολογισμό της Κ.τ.Ε  Θα διάβαζαν; Στο παρακάτω λινκ (ισολογισμός 2012 Τράπεζας της Ελλάδος), στη παράγραφο ''Λογαριασμός 4 εκτός προϋπολογισμού'', φαίνεται ότι τη χρονιά αυτή η ΤτΕ '' τύπωσε'' 190 δις ευρώ για να σώσει τους χρεοκοπημένους τραπεζίτες και τα σαπάκια.
Τον Ιανούαριο του 2011, ένα μήνα πριν τις εκλογές, κι ενώ η Ιρλανδία ήταν ήδη στο δικό της «μνημόνιο», η Εθνική Τράπεζα της Ιρλανδίας βοήθησε τις τράπεζες με 51 δις τυπώνοντας δικό της χρήμα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε μάλιστα δηλώσει τότε πως η Εθνική Τράπεζα της Ιρλανδίας μπορεί να δημιουργήσει τα δικά της αποθέματα, εφόσον όμως ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
H Ιρλανδική οικονομική κρίση ήταν σχεδόν ίδια με την ελληνική. Το πρόβλημα της Ιρλανδίας δεν ήταν δημοσιονομικό αλλά είχε σχέση με τις τράπεζες. Η Ιρλανδική οικονομική κρίση προκλήθηκε μετά από μια σειρά σοβαρών τραπεζικών σκανδάλων, οι τράπεζες είχαν εκτεθεί στη φούσκα των ακινήτων. H Iρλανδία επέστρεψε στις αγορές το 2013.
Aς πάμε τωρα λίγο στην  Αμερική.
 Η FED, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Αυτό έχει σαν συνέπεια ο Αμερικανικός λαός να έχει χάσει πια από τα χέρια του τη δυνατότητα έκδοσης χρήματος.
Αντί αυτού, το Αμερικανικό κράτος εκδίδει ομόλογα, τα δίνει ως εγγύηση σε έναν ΙΔΙΩΤΗ, και ο ιδιώτης ΔΑΝΕΙΖΕΙ τα χρήματα στον Αμερικανικό λαό με ΤΟΚΟ. Σήμερα η Αμερική χρωστάει δεκάδες τρις δολάρια, και πληρώνει κάθε χρόνο πάρα πολλά δισεκατομμύρια, σε ΙΔΙΩΤΕΣ, απλώς και μόνο επειδή χρησιμοποίησαν τον εκτυπωτή τους για να εκδώσουν χρήματα αντί να αγοράσουν δικό τους εκτυπωτή.
εδώ και πολλά χρόνια, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών (που έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν χαρτονομίσματα) είναι ιδιωτικές εταιρίες. Το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια για χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Ελλάδα….
Ειδικά στην ευρωπαϊκή ένωση, για να μην ξυπνήσει ξαφνικά καμιά χώρα και ζητάει να εκδώσει δικό της νόμισμα σε δική της ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα, φρόντισαν και έφτιαξαν το ευρώ, μας έβαλαν μέσα στη “ζώνη του ισχυρού ευρώ” και πλέον καμία χώρα μέλος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη φρικτή αυτή παγίδα, αφού οι χώρες μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν να παραχωρήσουν την άδεια έκδοσης χρημάτων στην Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα).
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ σύμφωνα με το καταστατικό της αποτελείται από τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών. Αυτό δημιουργεί υποψίες ύπαρξης μιας συμμορίας (που λέγεται ΕΚΤ) που έχει τοποθετήσει από ένα μέλος της σε κάθε χώρα μέλος και με τον τρόπο αυτόν χειραγωγεί τη διακίνηση χρήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ποιοι είναι οι τυπογράφοι; Οι Διεθνείς Τραπεζίτες, ή παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, ελέγχεται από έναν αριθμό πολύ μικρό αριθμό ισχυρών ανθρώπων. Η δυναστεία Rothschild, η δυναστεία Schiff, η δυναστεία Warburg και η δυναστεία Rockefeller είναι μερικοί απο τους αργυραμοιβούς. Τη συμμορία συμπληρώνουν άνθρωποι όπως ο Σόρος, ο Κίσινγκερ και άλλοι.
Γύρω από τον σκληρό αυτό πυρήνα υπάρχουν οι μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η JP Morgan Chase, η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo που ο καθεστωτικός τύπος αναφέρει ως «κερδοσκόπους» ή «αγορές».
Τέλος, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. είναι κατα κάποιο τρόπο οι κεντρικές τράπεζες των κεντρικών τραπεζών. Είναι ιδιωτικές εταιρίες που ελέγχονται από το τραπεζικό καρτέλ και αποστολή τους είναι ο συντονισμός των επιθέσεων που οδηγούν στη χρεοκοπία και τη φτώχεια τα έθνη.
Από τη μιζέρια βουτάνε κάθε μέρα, κέρδισαν όλοι... Γερμανοί, Γάλλοι, (υποτίμησαν έμμεσα το ευρώ σε σχέση με το δολάριο και τόνωσαν την αγορά τους), οι Αμερικάνοι (δανείστηκαν με το χαμηλότερο ιστορικό επιτόκιο σε μια περίοδο που χρειάζονταν υψηλό δανεισμό),
Την κρίση αυτή την κατασκεύασαν οι τράπεζες (αφαιρώντας χρήμα από την αγορά) σε πλήρη αρμονία με τα ΜΜΕ (που μας φοβέρισαν δεόντως).
Το εκπληκτικό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι λαοί χρεώνονται σε έναν ιδιώτη για να εκδώσουν τα χρήματα που χρειάζονται. Το εκπληκτικό είναι ότι ο ιδιώτης αυτός, μπορεί βάσει της τραπεζικής νομοθεσίας, να “δημιουργήσει” χρήμα από αέρα κοπανιστό (σε αντίκρισμα του ομολόγου που πήρε σαν “εγγύηση”) 10πλάσιας αξίας από αυτήν του ομολόγου. Το χρήμα αυτό διοχετεύεται στους πολίτες με τη μορφή δανείων.
Δε θα μιλήσω για τα CDS και τα παράγωγα (που είναι ιππόδρομος στον οποίο ποντάρουν οι αργυραμοιβοί ότι ένα ομόλογο δε θα πληρωθεί). Κάτι σαν πάμε στοίχημα δηλαδή, μόνο που το άλογο που ποντάρουν είναι η δυστυχία ενός ολόκληρου λαού.
Οι σημερινοί πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται ούτε εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού. Είναι πράκτορες των μεγαλοτραπεζιτών, και αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...