Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Με αυτές τις πολιτικές αθλιότητες που κάνετε, η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα.



Οι δημοσκοπήσεις τις τελευταίες ημέρες δείχνουν οτι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα ( εαν συνυπολογησουμε την κρυφή ψήφο αφού πολλοί φοβούνται να πουν πως θα την ψηφίσουν )  , και το ενδεχόμενο να κληθεί να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης προκαλεί ΠΟΝΟΚΈΦΑΛΟ και πλήθος εισηγήσεων προς τον Πρόεδρο-γλάστρα της Δημοκρατίας.
Πληροφορίες της «Καθημερινής» και του Κωνσταντίνου Ζούλα αναφέρουν πως συνταγματολόγοι έχουν ήδη ενημερώσει το Προεδρικό Μέγαρο ότι ακόμη και αν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν σιδηροδέσμιο αρχηγό κόμματος, μπορεί κάλλιστα να το αποφύγει με ένα απλό τηλεφώνημα στις… φυλακές Κορυδαλλού.
Αν γίνει αυτό το τηλεφώνημα, τότε η Προεδρία της Δημοκρατίας θα ζητήσει από τον προφυλακισμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής να στείλει για την παραλαβή της εντολής έναν μη προφυλακισμένο συνεργάτη του.
Πάντως, οι συνταγματολόγοι αναφέρουν πως υπάρχει και προηγούμενο για την τηλεφωνική κλήση: όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στο Ωνάσειο και έπρεπε να λάβει διερευνητική εντολή, ο Χρ. Σαρτζετάκης του την έδωσε τηλεφωνικά, σημειώνει η «Καθημερινή».

Τώρα το πώς θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση μέσα από τις φυλακές είναι άλλο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...