Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Μαζέψτε τον λίγο, γιατί θα ξεπεράσει τον…. Μπουμπούκο.



Ποιος τους είπε ρε γαμωτο ότι ο πολιτικός αυνανισμός κάνει κάνει και έχουν πέσει με τα μούτρα στην μ…….;
Στην πρόσληψη μεγάλου αριθμού ανθρώπων που μετά από μικρή εκπαίδευση και «καλωδιωμένοι» θα αποκαλύπτουν ποιοι δεν κόβουν απόδειξη μελετάει το υπουργείο Οικονομικών.  Την "επιστράτευση" φοιτητών, οικιακών βοηθών, ακόμη και τουριστών για να αναλάβουν καθήκοντα μυστικού φοροελεγκτή εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση. Η πρόταση περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τους Financial Times, στη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης στους Ευρωπαίους εταίρους με στόχο να «ξεκλειδώσει» τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, στην επιστολή περιλαμβάνονται ορισμένες ανορθόδοξες προτάσεις, ιδιαίτερα αυτή που ο Έλληνας υπουργός αποκαλεί «Onlookers’ VAT Evasion-Fighting Scheme» βάσει της οποίας ένας μεγάλος αριθμός έκτακτων «παρατηρητών» θα βοηθά την κυβέρνηση να "τσακώνει" εκείνους που προσπαθούν να αποφύγουν τους φόρους προστιθέμενης αξίας. «Οι μη επαγγελματίες επιθεωρητές θα προσλαμβάνονται σε αυστηρά βραχυπρόθεσμη, έκτακτη βάση (όχι μεγαλύτερη από δύο μήνες και χωρίς καμία προοπτική επαναπρόσληψης) κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης και θα συμπεριφέρονται ως πελάτες, για λογαριασμό των φορολογικών αρχών, ενώ θα είναι καλωδιωμένοι με ήχο και βίντεο».
Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς αν είναι για γέλια ή για κλάματα η πρόθεση του να προσλάβει «μυστικούς πράκτορες» για να χτυπήσει την φοροδιαφυγή. Αν θεωρεί ότι είναι «μεταρρύθμιση» να προσλάβει φοιτητές τουρίστες και νοικοκυρές με «σύμβαση ορισμένου χρόνου» που θα παριστάνουν τους Κλουζώ τότε … κλάψτα ….Γιάνη. Αλήθεια, μόνος του, σκέφτηκε αυτή την παπαριά; Εδώ όλη η αγορά είναι «νεκρή» και το ένα μικρομάγαζο βάζει λουκέτο μετά το άλλο. Θέλει να φέρει κι αυτό τον «μπαμπούλα» τώρα για να την αποτελειώσει; Και στην τελική πιστεύει κανένας ότι οι «χιλιάδες απλοί παρατηρητές» και ο εξοπλισμός τους θα μας κοστίσουν λιγότερο απ’ ότι πρόστιμα πιθανόν να επιβάλλουν;


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το ΦΠΑ ενώ το πληρώνει ο πελάτης, δεν πρέπει να αποδίδεται στο δημόσιο, γιατί θα κλείσουν και άλλα μαγαζιά και η αγορά είναι νεκρή!!!!
Καιρός να πληρώσουν κι άλλοι και όχι μόνο οι μισθωτοί!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΨΩΕΛΙΟΥΟΥουουουου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...