Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Για να δούμε τι πρεσβεύει ο νυν καλός, και πρώην κακός, ρε Τσιπρα ΟΟΣΑ





Ευτυχώς που υπάρχουν και τα βίντεο για όσους ξεχνούν .

Σε «εργαλειοθήκη» νέας κοπής με συμφωνία για μεταρρυθμίσεις σε έξι κεντρικούς τομείς προτεραιότητας που περιλαμβάνουν τα εργασιακά, το φορολογικό, τις δημόσιες δαπάνες, τα ολιγοπώλια, τη διαφθορά και το επιχειρηματικό περιβάλλον, συμφώνησαν κυβέρνηση και ΟΟΣΑ κατά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Τσίπρα και του γενικού γραμματέα του διεθνούς Οργανισμού Ανχέλ Γκουρία.

Δύο χρόνια μετά την περιβόητη πρώτη εργαλειοθήκη για την άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό που είχε καταγγελθεί σκληρά από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αποδομήθηκε κατά την πορεία εφαρμογής της από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο ΟΟΣΑ «έρχεται» ξανά στην Ελλάδα για να παράσχει «τεχνική βοήθεια και εμπειρία»|. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο μπαίνουν αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, στην οικονομία, τα φορολογικά και τη λειτουργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να αξιοποιήσει το κύρος και τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες πρακτικές του διεθνούς οργανισμού για να κερδίσει την έξωθεν καλή μαρτυρία προς τους δανειστές που ζητούν μεταρρυθμίσεις «εδώ και τώρα».

Με βάση το κοινό έγγραφο συνεργασίας που υπεγράφη χθες στο Παρίσι και την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο διεθνής οργανισμός, ο ΟΟΣΑ συμφώνησε να παράσχει τεχνογνωσία στην Ελλάδα, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτύξει «με περισσότερες λεπτομέρειες το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα». Επίσης συμφωνήθηκε ότι «μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις πολιτικές της». Οι έξι τομείς, στους οποίους θα παράσχει «εργαλεία» και προτάσεις ο οργανισμός, περιγράφονται σε ανακοίνωση του οργανισμού 

Την ίδια στιγμή κατά σατανική σύμπτωση ο Βαρουφάκης κάνει ψυχολογική προετοιμασία στην μάζα
στέλνοντας το μήνυμα από ….την Ιταλία ότι  η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει άμεσα στην πλήρη εφαρμογή των προεκλογικών της εξαγγελιών.  
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, Rai News, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας δήλωσε πως «η κυβέρνηση μας δεν είναι λαϊκίστικη, δεν έχουμε υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες, δεν θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω σε όσους κερδίζουν πάνω από 700 ευρώ και εάν είναι απαραίτητο μπορούμε να αναστείλουμε ή να καθυστερήσουμε κάποιες υποσχέσεις».
Επίσης, η Corriere della Sera μετέδιδε ότι ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πώς «εάν είναι απαραίτητο τους επόμενους μήνες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να αναστείλουμε προσωρινά ή να καθυστερήσουμε την εκπλήρωση κάποιων υποσχέσεων. Θα το κάνουμε για να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...