Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τσίπρα βγες να πεις την αλήθεια στον λαό, γιατί θα έχεις το τέλος του ….Κουβέλη σύντομα.



Κλέφτες δεν υπάρχουν  μόνο δεξιόχειρες αλλά και αριστερόχειρες,  μη εξαιρουμένων και των ακαδημαϊκών. Η Ελλάδα κυβερνάται πλέον με τη κρυφή συμφωνία Βαρουφάκη, που “προστατεύεται” να έλθει στη Βουλή, γιατί λέει δεν είναι καλό να περάσει επειδή περιέχει το Αγγλικό Δίκαιο! Τρίχες. Ο λόγος είναι:
1.   να μη μάθει ο κόσμος τι υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
2.   να μη μάθει κανείς πόσο βαθύ σκύψιμο έκανε και πόσο πολύ κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό
3.   να μη μάθει ο λαός τί τον περιμένει και αντιδράσει
4.   να μη αντιληφθούν οι πολίτες ότι τους φορέθηκε πάλι νέο μνημόνιο χωρίς να πάρει η κυβέρνηση χρήματα!
5.   να μην υπάρχει ευθύνη για τα χρήματα που η Ελληνική κυβέρνηση δίνει, όποτε και όταν γίνει σωστά έλεγχος του χρέους.
6.   να μη συζητηθεί η φοροδιαφυγή των ολιγαρχών και τα αγύριστα δάνεια.
7.   να μη συζητηθεί ανυπαρξία ελέγχου στους διάφορους κύκλους της οικονομίας.
Κάποιοι όροι του προηγούμενου μνημονίου δεν έχουν εκπληρωθεί και το Αγγλικό Δίκαιο ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναδυθεί από κάποιους αντιπροσώπους των δανειστών. Η υπογραφή της παράτασης της δανειακής σύμβασης δεν αλλάζει κάτι πάνω σε αυτό. Εν πάσει περιπτώσει, είναι αντιστυνταγματικό να υπογράφει μια κυβέρνηση κάτι και να μη το περνάει από τη Βουλή.
 Η κυβέρνηση έχει βγει στη παρανομία.
 Μνημόνιο χωρίς ημερομηνία λήξης
Διευκρινίσεις σχετικές με τη σχέση του Μνημονίου και της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης (MFFA) παρέσχε τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ξεκαθαρίζοντας πως το Μνημόνιο, σε αντίθεση με την MFFA, δεν χρειάζεται να παραταθεί, διότι «δεν έχει ημερομηνία λήξης», αλλά και ότι η παροχή κάθε οικονομικής βοήθειας σχετίζεται με την εφαρμογή του Μνημονίου
Η σχετική διευκρινιστική ανακοίνωση του EFSF σημειώνει τα...
εξής: «H Κύρια Σύμβαση Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης (Master Financial Assistance Facility Agreement - MFFA) είναι νομική σύμβαση μεταξύ του EFSF, της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής κεντρικής τράπεζας και του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που είναι το ταμείο ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών.
»Αυτή καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, όσον αφορά π.χ. το ποσό του δανείου, την περίοδο διαθεσιμότητας, τους τόκους και την αποπληρωμή του. Υπογράφεται δε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του EFSF και τον έλληνα υπουργό Οικονομικών.
Η παροχή οικονομικής βοήθειας στο πλαίσιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης εξαρτάται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τις πολιτικές μεταρρυθμίσεων που καθορίζονται στο Μνημόνιο (MoU), το οποίο συμφωνήθηκε από την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το Μνημόνιο είναι ξεχωριστό και αυτοτελές έγγραφο, αλλά συνδέεται με την Κύρια Σύμβαση Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης, καθώς καμία εκταμίευση δεν μπορεί να γίνει χωρίς την τήρηση του Μνημονίου ('no disbursement can be made without MoU compliance'), το οποίο αξιολογείται από τους θεσμούς.
Η ελληνική Κύρια Σύμβαση Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Αλλά στις 19 Δεκεμβρίου 2014 το Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF αποφάσισε να χορηγήσει τεχνική επέκταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Στις 27 Φεβρουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο των διευθυντών του EFSF αποφάσισε να επεκτείνει περαιτέρω την ελληνική Κύρια Σύμβαση Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης κατά τέσσερις μήνες, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.
Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Μνημόνιο είναι ένα έγγραφο που αναθεωρείται συχνά όταν λαμβάνει χώρα μια αξιολόγηση, πιθανώς αντικατοπτρίζοντας νέες συνθήκες και την ανάγκη υιοθέτησης της λίστας των μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν. Το Μνημόνιο, σε αντίθεση με την Κύρια Σύμβαση Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης, δεν χρειάστηκε να παραταθεί διότι δεν έχει ημερομηνία λήξης ('has no termination date')».


 

Παίρνουν από αγρότες, νοσοκομεία και ταμεία για να πληρωθούν τα δάνεια

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας: Το Μνημόνιο ισχύει – Δεν υπάρχει εκταμίευση δόσης αν δεν τηρηθούν οι όροι του

Τη δημοσιονομική κατάσταση των 28 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εξαμηνιαίας οικονομικής επιθεώρησης.
Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν παραθέτει τις μακροοικονομικές ανισορροπίες και τα δημόσια ελλείμματα των κρατών - μελών, κατατάσσοντας τις ευρωπαϊκές χώρες σε έξι κατηγορίες:
Χωρίς ανισορροπίες: Μάλτα, Πολωνία, Δανία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Τσεχία, Σλοβακία, Αυστρία.
Ανισορροπίες: Βρετανία, Ρουμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, Βέλγιο
Ανισορροπίες, απαιτείται αποφασιστική δράση: Ουγγαρία, Γερμανία
Ανισορροπίες, απαιτείται ειδική εποπτεία και αποφασιστική δράση: Ιρλανδία, Ισπανία, Σλοβενία
Εκτεταμένες ανισορροπίες: Γαλλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ιταλία, Κροατία
Χώρες σε Πρόγραμμα: Ελλάδα, Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...