Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Η CIA πίσω από την δολοφονία του Boris Nemtsov



Ο πρώην υφυπουργός οικονομικών των ΗΠΑ επί κυβερνήσεως Ρήγκαν και πρώην εκδότης των Wall Street Journal, και Business Week, Paul Craig Roberts δήλωσε ότι η CIA βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Boris Nemtsov  και ότι "Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης θα επαναλάβουν ατέλειωτα, χωρίς αποδείξεις, ότι ο Πούτιν έβαλε να σκοτώσουν κάποιον που του έκανε κριτική" με σκοπό να χτυπήσουν τον Ρώσο πρόεδρο εκεί που πραγματικά είναι ισχυρός: Στη δημοφιλία του.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ο Μ.Νέμτσοφ ήταν υποστηριζόμενος από ΜΚΟ της Ουάσιγκτον στη Ρωσία κοινώς δηλαδή δρούσε σαν αμερικανική "πέμπτη φάλαγγα" εντός της Ρωσίας. Σημειώνεται ότι αυτά τα λέει ένας Αμερικανός ο οποίος κάποτε ήταν μέλος αμερικανικής κυβέρνησης και θεωρείται ο δημιουργός των περιβόητων "Ριγκανόμικς", με βάση τα οποία οι ΗΠΑ ευημερούσαν τη δεκαετία του '80.


«Αν ο Nemtsov δεν δολοφονήθηκε από τη CIA, προκειμένου να κατηγορήσει τον Πούτιν, πιο πιθανό είναι να σκοτώθηκε από Ρώσους εθνικιστές, οι οποίοι τον είδαν ως πράκτορα της Ουάσιγκτον.

 Και πρόσθεσε: «Αν η CIA δολοφόνησε τον Nemtsov, σκότωσε ένα δικό της περιουσιακό στοιχείο. Μένει να δούμε αν τα κέρδη της προπαγάνδας δικαιολογούν την απώλεια ενός κριτικού του Πούτιν».

Ρώσοι αξιωματούχοι, εμπλεκόμενοι στην έρευνα της δολοφονίας του Ρώσου πολιτικού Μπόρις Νέμτσοφ, δήλωσαν λίγες μόνο ώρες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός από τους πιο ισχυρούς αντιπάλους του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πως είναι πιθανό δράστες να είναι ισλαμιστές εξτρεμιστές. 

Το σενάριο στέκει καθώς οι ισλαμιστές σουνίτες έχουν χρηματοδοτηθεί και εφοδιασθεί από τις ΗΠΑ σε πολλά μέρη του πλανήτη. Το ISIL δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ για να αντρέψει τον πρόεδρο Άσαντ κάτι που άλλωστε παραδέχθηκε και ο στρατηγός Wesley Calrk. Πλήρης είναι και ο αμερικανικός έλεγχος στους Τάταρους της Κριμαίας που τους έστειλαν στα επεισόδια της πλατείας Μαιντάν στο Κίεβο όπου και φέρεται να αποκεφάλισαν αστυνομικό των Bearkut και να έκοψαν το χέρι ενός άλλου.

Ο Μπόρις Νέμτσοφ πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην πλάτη από οπλισμένο άντρα που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, το οποίο διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος χωρίς να αναπτύξει ταχύτητα ώστε να μην κινήσει υποψίες.

 Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο και μερικές δεκάδες μέτρα από τον Άγιο Βασίλειο, στην Κόκκινη Πλατεία στο κέντρο της Μόσχας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την Παρασκευή. 

Ο 55χρονος άντρας περπατούσε μαζί με μια Ουκρανή, με την οποία μόλις είχαν δειπνήσει σε εστιατόριο στην Κόκκινη Πλατεία. Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο περιούσιος μαφιόζος Nemtsov, που δολοφονήθηκε στην Μόσχα και για τον οποία θρήνησαν Obama, Merkel, Cameron, Hollande, Poroshenko κλπ ήταν αυτός που έτρωγε τις δωρεές των Ρώσσων στο κόμμα του, με διάφορες συνοδούς πολυτελείας σε εξωτικά ξενοδοχεία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...