Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ έσπρωξε 1,8 εκατ. Ευρώ και… καθάρισε.



Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθη ο γνωστός επιχειρηματίας, Λεωνίδας Μπόμπολας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία, επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας «Άκτωρ» είναι αυτά της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).
Επισημαίνεται ότι ο κ. Μπόμπολα πήγε μόνος του και παρουσιάστηκε στην διεύθυνση οικονομικής αστυνομίας της ΓΑΔΑ όπου και ενεργοποιήθηκε η εισαγγελική παραγγελίας και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που είχε αρχικά ασκήσει τη δίωξη.

Ο κ. Μπόμπολας εμφανίστηκε συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Δημητρακόπουλο και φέρεται να είπε: «ενημερώθηκα ότι υπάρχει προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου, είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, προχωρήστε στην προβλεπόμενη διαδικασία».
 Τελικά, ο κ. Μπόμπολας κατέβαλε το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, το όνομα του κ. Μπόμπολα βρισκόταν στη λίστα Λαγκάρντ και ο φόρος που του αναλογεί είναι 1,964 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος κλήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) να καταβάλει τον φόρο, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε. Έτσι, το ΚΕΦΟΜΕΠ συνέταξε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του που εστάλη στην οικονομική εισαγγελία. Ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Αθανασίου παρήγγειλε χθες το απόγευμα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την άσκηση δίωξης σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και την άσκηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του, δηλαδή τη σύλληψη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...