Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Θέλουν τους πολίτες…. τζογαδόρους.Από το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της λοταρίας αποδείξεων. Στη «λοταρία» θα μπαίνουν οι αποδείξεις που λαμβάνουν οι καταναλωτές από την αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στο πλαίσιο των κινήτρων που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής με πολίτες τζογαδόρους..
Το μέτρο της λοταρίας αποδείξεων βρέθηκε στο μικροσκόπιο της συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και δανειστών, στο Brussels Group, όπου αποφασίστηκε να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του από το ερχόμενο καλοκαίρι. Το μέτρο της λοταρίας αφορά επί της ουσίας στο σχέδιο της «τυχερής απόδειξης» που βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών από προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η λοταρία αποδείξεων αποτελεί μια από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις που επιχείρησε να παρουσιάσει στους εταίρους η νέα κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα ακόμα κίνητρο, ώστε οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις για όλες τις συναλλαγές τους και να επιβραβεύονται με δώρα για αυτή τους την κίνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...