Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Βγάζουν τις βρώμες τους οι μιζαδόροι για τα γνωστά ΕΣΠΑ.Είναι γνωστό το… μπας και ξέρεις από ΕΣΠΑ; Ριχ΄την μίζα για να μάθεις.
 Σκάνδαλο-μαμούθ πίσω από το οποίο υποκρύπτεται προσωπικό οικονομικό όφελος κατήγγειλε πριν από μερικές ημέρες ο κ. Δημήτρης Γαλακτόπουλος, εκπρόσωπος της European Infosystems, αναφερόμενος στην Κοινωνία της Πληροφορίας  Πρόκειται για μία εταιρεία η οποία λειτουργεί ως σύμβουλος υλοποίησης έργων κρατικών ενισχύσεων 600 περίπου επιχειρήσεων.
H European Infosystems ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) το 2010, εκπροσωπώντας αυτές τις εταιρείες στην επικοινωνία τους με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες για την υλοποίηση και ολοκλήρωση των επενδυτικών τους σχεδίων.
Ωστόσο, όπως κατήγγειλε σε συνέντευξη Tύπου ο κ. Γαλακτόπουλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚτΠ, κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας της, προφασιζόμενο καταγγελίες από αγνώστους, αποφάσισε τον Μάιο του 2013 να προσφύγει στο ΣΔΟΕ, κατηγορώντας τις επιχειρήσεις που έχουν συνεργασία με την European Infosystems για παρατυπίες, χωρίς όμως να ζητήσει από αυτές να προσκομίσουν σχετικά στοιχεία. με το πρόσχημα, όπως καταγγέλλεται, ότι η ΚτΠ βρίσκεται σε αναμονή απάντησης από τους αρμόδιους φορείς (σ.σ. ΣΔΟΕ), τον Αύγουστο του 2013, αυθαίρετα αποφάσισε την αναστολή έκδοσης Βεβαιώσεων Ολοκλήρωσης και Πληρωμής μόνο για τις επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με την European Infosystems. Όπως καταγγέλλει ο κ. Γαλακτόπουλος τον «προσέγγισε συνεργάτης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας Γιώργου Τσακογιάννη και για να προωθήσει την υπόθεση του ζήτησε αρχικά μίζα 3% και στη συνέχεια 5%, καθώς και επιπλέον 60.000 ευρώ»!

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο κ. Δημήτρης Λιούλιας είχε προσληφτεί άτυπα στην εταιρεία από τον κύριο Τσακογιάννη, ενώ αντικείμενό του ήταν η προώθηση των έργων κρατικών ενισχύσεων.

«Αφού επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία για τα έργα των πελατών μας, μας ενημέρωσε ότι για να μπορέσει το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για την πληρωμή των συγκεκριμένων έργων θα έπρεπε να συμφωνήσουμε να αποδώσουμε ποσοστό 3% επί των επιδοτήσεων, το οποίο στην συνέχεια έγινε 5%, σε συγκεκριμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επιπλέον θα έπρεπε να δώσουμε και εξήντα χιλιάδες μπροστά, γιατί έπρεπε να κλείσουν κάποιες δανειακές υποχρεώσεις τους. Προκειμένου να έχουμε στοιχεία για τον εκβιασμό που υφιστάμεθα του ζήτησα την συγκεκριμένη πρόταση να μου την στείλει και σε email» καταγγέλλει.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...