Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Καθίζουν στο σκαμνί τον κοντσιλιέρε, απαλλάσσοντας τον…νονό.



Το εδώλιο του κατηγορουμένου στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Tζεφρυ Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντο, για το σκάνδαλο της «αμαρτωλής» ΜΚΟ η οποία είχε αναλάβει την... αποναρκοθέτηση σε Βοσνία, Λίβανο και Ιράκ απομυζώντας για σκοπούς «βιτρίνα» εκατομμύρια ευρώ, δείχνει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Παραπέμπεται να δικαστεί για τη χρηματοδότηση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης », η οποία φέρεται να είχε εισπράξει παράνομα περισσότερα από εννέα εκατ. ευρώ, από το 2000 έως το 2004.
Ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών από τον Ιούλιο του 2002 έως τον Ιανουάριο του 2003, επί της θητείας του κ. Παπανδρέου, φέρεται ως υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση της ΜΚΟ με περίπου δύο εκατ. ευρώ. Με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, ο Άλεξ Ρόντος, παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μαζί με άλλα οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ο προφυλακισμένος ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ Κωνσταντίνος Τζεβελέκος και η σύζυγός του Μαρία-Αναστασία Μακρυνιώτη.
Κατηγορούμενοι επίσης είναι οι τότε πρέσβεις Νικόλαος Τσαμαδός και Νικόλαος Μπάζας και οι νυν συνταξιούχοι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ Ευάγγελος Ρηγάκος, Αφροδίτη Κωστογιάννη-Κόκκορη και Γεωργία Λυμπέρη, οι οποίοι καλούνται να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση με σκοπό να προσποριστούν παράνομο περιουσιακό όφελος, προκαλώντας ζημιά σε βάρος του Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Οι έξι κατηγορούμενοι, πλην του Κ. Τζεβελέκου και της συζύγου του Μαρίας Μακρυνιώτη, είναι επίσης αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση καθώς και της απιστίας στην υπηρεσία. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ, δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Τζεβελέκος αντιμετωπίζει κατηγορία για άμεση συνέργεια στις παραπάνω δύο πράξεις ενώ βαρύνεται και με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα όπως και η σύζυγος του, αλλά και της οπλοκατοχής.

Τέλος ο πρέσβης Νικόλαος Μπάζας κατηγορείται επιπλέον και για πλαστογραφία μετά χρήσης και κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης ΜΚΟ φέρονται να διατέθηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που προορίζονταν, ενώ δεν είχαν ληφθεί ούτε οι εγκρίσεις των οικείων πρεσβειών ούτε βέβαια οι σχετικές εκθέσεις προόδου του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...