Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Μίχαλος: νομιμοποιήστε τα κλεμμένα για να βρεθούν λεφτά .Θα εισπραχθούν 5-6 δισ. ευρώ, θα επιστρέψουν πάνω από 60 δισ. ευρώ.
Τη νομιμοποίηση κεφαλαίων που βρίσκονται στο εξωτερικό ως λύση για άμεση εισροή στα δημόσια ταμεία κεφαλαίων αλλά ταυτόχρονα και για την ενίσχυση της ρευστότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή : «Θα σας προτείναμε να καθιερωθούν αναλογικοί φορολογικοί συντελεστές, προκειμένου να «νομιμοποιηθούν» κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των τραπεζικών ιδρυμάτων υπολογίζονται στα περίπου 60 δις. ευρώ. Αν τα κεφάλαια αυτά φορολογηθούν με λογικούς συντελεστές που θα κυμαίνονται ανάλογα με το ύψος τους από 8% έως 15%, τότε άμεσα στα δημόσια ταμεία θα μπουν 5-6 δισ. ευρώ, ενώ θα επιστρέψουν και στις τράπεζες όλα αυτά τα κεφάλαια, δίνοντας έτσι μία τεράστια ανάσα ρευστότητας.».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...