Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ψάχνουν για … γενίτσαρους στην νέα Βερμαχτ.






Γερμανοί πολιτικοί δήλωσαν στην γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι είναι πλέον ώρα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την δημιουργία του «Γερμανικου» ευρωστρατού, στα πρότυπα της παλιάς Βερμαχτ.  Ίσως δεν είναι τόσο τυχαία τα γεγονότα με την οξεία λαθρομετανάστευση όπου πολλές χώρες θα θελήσουν ίσως να την χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για την δημιουργία ενός ελεγχόμενου από το Βερολίνο επαγγελματικού στρατού για τον έλεγχο ακόμα και των απείθαρχων κρατών.
Και τότε η πρώτη χώρα που είχε υποστηρίξει την ιδέα ήταν η Γερμανία όταν η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν είχε δηλώσει ότι τη βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα, στα πρότυπα της «ευρωπαϊκής ενότητας».
Ακολούθησαν ο Χριστιανοδημοκράτης πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Μπούντεσταγκ και ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας κ.κ. Νόρμπερτ Ρέντγκεν και Χανς-Πέτερ Μπάρτελς, αντίστοιχα, στο ίδιο περίπου πνεύμα.
Δεν άργησε να ανταποκριθεί και ο γερμανικός πολιτικός Τύπος. «Η Ευρώπη πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί ηθικά και στρατιωτικά για να επιβιώσει ανάμεσα στην Ανατολή (Ρωσία) και στη Δύση (ΗΠΑ)»έγραψε η «Frankfurter Allgemeine», με την παρατήρηση ότι «το εγχείρημα, μολονότι αναγκαίο, δεν είναι πραγματοποιήσιμο αμέσως». Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πανευρωπαϊκός στρατός θα διαθέτει και πυρηνικά όπλα καθώς θα μετέχει σ' αυτόν και η Γαλλία.
Τα  εθνικά στρατεύματα των χωρών  της ΕΕ θα πρέπει να διατηρήσουν  «μια μακρά, δομημένη και συντονισμένη συνεργασία μεταξύ τους » με σκοπό την δημιουργία  ενός ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού, αναφέρει  η απόφαση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την Ευρωπαϊκή και Εξωτερική Πολιτική και  την Πολιτικής Ασφάλειας. Αυτό το έγγραφο περιγράφει ένα σχέδιο που αποτελείται από 10 σελίδες .
Η ενίσχυση της συνεργασίας των εθνικών στρατών , θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από την άποψη της χρηματοδότησης και της άμυνας, καθώς και της   βελτίωσης της επικοινωνίας»,  δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Elmar Brok.
Ένας πανευρωπαϊκός στρατός απαλλάσσει το Βερολίνο και γενικότερα όλη την ΕΕ από τις πιέσεις και τις εντολές του ΝΑΤΟ.

Καθιστά αυτόματα σχεδόν τη Γερμανία ηγετική στρατιωτική δύναμη η οποία θα ενεργεί με βάση τα ευρωπαϊκά - πρωτίστως τα γερμανικά - συμφέροντα και όχι υπό τις εντολές του ΝΑΤΟ, δηλαδή της Αμερικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...