Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μπορείς πλέον ζώο να απολαύσεις τον… φραπέ σου, βλέποντας τον… Ηλεκτρονικό πλειστηριασμό …του σπιτιού σου.



Καθορίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα η διαδικασία που θα ακολουθείται από τους συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ειδικότερα, νόμιμο έκρινε το Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που προβλέπει την διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης και δηλώσεων πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων – Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΕΤΑΑ-ΤΑΝ).

Στο πλαίσιο του πρόσφατου νόμου 4335/20154 έγιναν αλλαγές στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και ειδικά στο κεφάλαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Έτσι, καθιερώθηκε η δημοσίευση στην ιστοσελίδα δημοσιεύσεων πλειστηριασμών του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, δικαστικών αποφάσεων, εκθέσεων, πράξεων και δηλώσεων της διαδικασίας πλειστηριασμού κινητών, ακινήτων, πλοίων και αεροσκαφών.

Το επίμαχο διάταγμα ρυθμίζει την διαδικασία δημοσίευσης των επίμαχων στοιχείων στην ιστοσελίδα δημοσιεύσεων πλειστηριασμών του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ.

Συγκεκριμένα, με το διάταγμα ρυθμίζεται ο τρόπος πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα και η καταχώρηση των στοιχείων του πλειστηριασμού από τους χρήστες δικαστικούς επιμελητές και συμβολαιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...