Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Το Μεϊμαράκειο πηγάδι, έχει πολύ βάθος .



Στοιχεία τα οποία «καίνε» τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη αποκαλύπτει το koutipandoras.gr. Φέρεται να έκρυψε στο συρτάρι του - όντας υπουργός Εθνικής Άμυνας - δυο εισηγήσεις για τη μη παραλαβή εξοπλιστικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου για το οποίο ήδη είχαν δοθεί περισσότερα από 34 εκατομμύρια ευρώ.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάζει η Δικαιοσύνη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ως υπουργός Άμυνας φέρεται να «εξαφάνισε» τα έγγραφα που εισηγούνταν να κηρυχτεί η εταιρία SONAC έκπτωτη και να σταλεί η υπόθεση στον εισαγγελέα.
Επιπρόσθετα, σοβαρό θέμα προκύπτει για το εάν η δικογραφία αυτή έχει πάει τελικώς στη Βουλή. Σημειώνεται πως παρά το ότι έχουν ασκηθεί διώξεις στα μη πολιτικά πρόσωπα κι ενώ θα έπρεπε από τη στιγμή που η εισαγγελέας «πέφτει» πάνω σε όνομα υπουργού αμελητί να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, αυτό δεν έχει γίνει. Ερωτήματα προκύπτουν για την εισαγγελέα Εφετών, Γιωργία Τσατάνη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, και για έναν επιπλέον λόγο. Η κόρη της Γεωργίας Τσατάνη, Ελένη Αντωνίου  Γρηγοράκη, είναι στις εκλογικές λίστες της ΝΔ και συγκεκριμένα κατεβαίνει ως υποψήφια Ηρακλείου ως συνεχίστρια της μακράς πορείας του πατέρα της που ήταν υποψήφιος βουλευτής της νέας Δημοκρατίας για πάρα πολλά χρόνια στο Ηράκλειο . Υπήρξε  και νομάρχης Ηρακλείου καθώς και βουλευτής ,πάντα με της Νέα δημοκρατία, καθώς και με πολύ στενές σχέσεις με το Μητσοτακέϊκο, αφού ήταν και διορισμένος νομάρχης Χανίων από την αγία οικογένεια  . Μπορούμε να πούμε ότι είναι άνθρωπος της Ντόρας. Σε όλη δε την πολιτική του πορεία, πιστός υποστηρικτής, η σύζυγος του Κα Τσατάνη.  
 Στο τεύχος 82 του Hot Doc αποκαλύπτεται η ανάμειξη της εισαγγελέως Εφετών στη «σκιώδη» εκλογή Ντογιάκου ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών. Στο τεύχος 84 του Hot Doc επίσης αποκαλύπτεται το δικαστικό «πραξικόπημα» της κ. Τσατάνη στην υπόθεση Βγενόπουλου.
Στις 16 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε στο Κουτί της Πανδώρας πως η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη εισηγήθηκε να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας 18 πρόσωπα για την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak. Ανάμεσά σε αυτά τα ονόματα είναι ο επιχειρηματίας Θώμας Λιακουνάκος, οι πρώην διευθυντές Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, Γιώργος Κολίρης και ο Ευάγγελος Βασιλάκος που ήταν επιλογή του τότε ΥΠΕΘΑ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν ως προς τους χειρισμούς του νυν προέδρου της ΝΔ είναι πολλά, αφού σύμφωνα με την απολογία του κ. Βασιλάκου, ο τότε υπουργός Ευάγγελος Μεϊμαράκης φέρεται να απέκρυψε δύο Φύλλα Ενημερώσεων Εισηγήσεων (ΦΕΕ), στα οποία τόσο οι υφυπουργοί του κ.κ. Μιχαλολιάκος και Λαμπρόπουλος, αλλά και η αρμόδια υπηρεσία (ΓΔΑΕΕ) ζητούσαν από τον κ. Μεϊμαράκη να κηρύξει την εταιρία έκπτωτη. Εκτός, λοιπόν, του ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Βασιλάκου- με την απραξία του ζημίωσε το Δημόσιο, αλλά απέκρυψε από τη δικαιοσύνη αυτά τα δύο έγγραφα, τα οποία θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στη δικογραφία.
Όμως, αυτό που πρέπει άμεσα να αποσαφηνιστεί είναι το αν η συγκεκριμένη δικογραφία έχει φτάσει στη Βουλή κι αν όχι, γιατί;
Στο τεύχος 82 του Hot Doc αποκαλύπτεται η ανάμειξη της εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη στη «σκιώδη» εκλογή Ντογιάκου ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών. Επίσης, στο τεύχος 84 του Hot Doc γίνεται ρητή αναφορά στο δικαστικό «πραξικόπημα» της κ. Τσατάνη στο ζήτημα που αφορά τον Αντρέα Βγενόπουλο.
Ειδικότερα, η εισαγγελέας Εφετών, παρότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη επί ενάμιση χρόνο στην εισαγγελία Διαφθοράς, θυμήθηκε πως πρέπει να τη συσχετίσει με κάποια δικιά της, λίγο πριν ασκηθούν οι διώξεις κατά του επιχειρηματία. Αποτέλεσμα αυτού, η απόφαση της κ. Τσατάνη να αποτελέσει τροχοπέδη ως προς το να προχωρήσουν οι έρευνες στο στάδιο των διώξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...