Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

52 δισ. δολάρια κάθε χρόνο από τα κοιτάσματα θα είχε έσοδα, εάν ήταν… ανεξάρτητη η Κρήτη.



Μας έχουν περικυκλώσει οι υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο και εμείς εξακολουθούμε, ανεξήγητα, να χαζεύουμε τους Κύπριους, τους Αιγύπτιους και τους Ισραηλινούς, που τους μαζεύουν. Εάν οι κυβερνήσεις των Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή, Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και προσώρας του Αλέξη Τσίπρα δεν αντιπαθούσαν την έννοια της ΑΟΖ και την είχαν ανακηρύξει στην αρχή του 21ου αιώνα, ίσως η Ελλάδα θα απέφευγε την οικονομική τραγωδία των τελευταίων 6 ετών.
Οι υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στα βάθη των θαλασσών μας είναι η πιο σημαντική επένδυση της Ελλάδας, που θα οδηγήσει σε μια πραγματική ανάπτυξη. Μπορεί οι αριθμοί του Αντώνη Φώσκολου να φαίνονται αστρονομικοί, αλλά δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια, εάν δεν αρχίσουμε την εξερεύνηση για τις πιθανές μεγάλες ποσότητες που κρύβουν ιδιαίτερα οι περιοχές στα νότια της Κρήτης.
Το περίεργο είναι πως όλοι αυτοί που αμφισβητούν τα στοιχεία του Φώσκολου, του Ζελελίδη ή του Μακρή, στην πρόκληση να ερευνήσουν το θέμα ώστε να τους αποστομώσουν, περί άλλων τυρβάζουν και μόνο μία φορά με τη νορβηγική PGS, που έγιναν μετρήσεις και βγήκαν τα γνωστά 20 θαλάσσια οικόπεδα από το βόρειο Ιόνιο έως νότια της Κρήτης, φρόντισαν οι πιο "φτωχές" μετρήσεις να είναι νότια της Κρήτης (!).
Χώρια που, όπως αποδεικνύεται, πληρώσαμε για μετρήσεις που βασίστηκαν σε ήδη γνωστά στοιχεία από μελέτες επιστημόνων για δεκαετίες τώρα, και που δυστυχώς δεν ελάμβαναν υπόψη τους τα νέα εντυπωσιακά δεδομένα από τις έρευνες από την Κύπρο έως την Αίγυπτο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι μπορει να σημαινει αυτο; τι βρωμικα παιχνιδια παιζουν;
"Η Εθνική τράπεζα ετοιμάζεται να φύγει από Τουρκία"

http://www.defencenet.gr/defence/20151013/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CE%B7-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...