Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Χτύπημα του βαθέως κράτους στην Άγκυρα .




Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν το πρωί σήμερα οδική αρτηρία στον κέντρο της Άγκυρας, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, τον μεγαλύτερο της τουρκικής πρωτεύουσας σκορπώντας τον θάνατο και τον πανικό:
Οι εκρήξεις  σημειώθηκαν με διαφορά 10-20 δευτερολέπτων και έπνιξαν στο αίμα μια πορεία για την ειρήνη.
Η σημερινή επίθεση ξυπνά μνήμες από τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Σουρούτς της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία, που σκόρπισε το θάνατο σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους και τραυμάτισε 126 ακόμα. Εκείνη η επίθεση σημειώθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση για το Κομπάνι. Διαβάστε σχετικά εδώ  .
Τα αίτια της διπλής αυτής έκρηξης δεν  έχουν διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μπορεί να οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας.
“Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τα αίτια της έκρηξης και να δώσουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνάς μας το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Συγκλονιστικά βίντεο που δείχνουν  τη στιγμή της ισχυρής διπλής έκρηξης στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας το πρωί του Σαββάτου, κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο. Στο ένα βίντεο εμφανίζονται νέα παιδιά που συμμετέχουν στην προγραμματισμένη ειρηνική διαδήλωση, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, κατά των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και Κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Την ώρα που μια ομάδα νέων χορεύουν, έχοντας σχηματίσει έναν κύκλο, μια απίστευτη έκρηξη σημειώνεται από πίσω τους. Η δεύτερη ακολούθησε με διαφορά περίπου είκοσι δευτερολέπτων. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως στην διπλή έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άτομα ενώ έχουν τραυματιστεί άλλοι 126.



Νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε πάνω από 80 και των τραυματιών σε  πάνω από 180 , με τάσεις ανόδου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...