Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Έρχεται το Admiral Kuznetsov για «διακοπές» στην Μεσόγειο.



Το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Admiral Kuznetsov" αποπλέει τις επόμενες εβδομάδες από την Βόρειο Θάλασσα και μέσω Γιβραλτάρ, έρχεται στην Ανατολική Μεσόγειο για να ηγηθεί μαζί με το καταδρομικό κλάσης "Varyag" του ρωσικού Στόλου στην Μεσόγειο αποτελούμενο από περισσότερα από 20 πολεμικά πλοία.
 Όπως ανακοινώθηκε το αεροπλανοφόρο, με δεκάδες Su-33, τα νέα MiG-29K και μαχητικά εγγύς υποστήριξης Su-25 στη ναυτική τους έκδοση θα πλεύσει προς τις ακτές της Συρίας, καθώς η Τουρκία δεν δείχνει διάθεση αποδοχής της συμφωνίας εκεχειρίας. "Ο "Ναύαρχος Kuznetsov" θα σταλεί στη Μεσόγειο και θα ηγηθεί του μόνιμου Ρωσικού Στόλου στην περιοχή" ανέφερε.
Στην αρχή του καλοκαιριού το αεροπλανοφόρο θα είναι Συρία"...
Η παρουσία των αεροσκαφών του αεροπλανοφόρου κρίθηκε κάτι παραπάνω από αναγκαία, καθώς τα περίπου 45 ρωσικά μαχητικά του αεροπορικού αποσπάσματος που εδρεύει στην βάση έξω από την Λαττάκεια είναι πολύ λίγα για να αντιμετωπίσουν τυχόν συνδυασμένη ενέργεια της τουρκικής και της σαουδαραβικής Αεροπορίας και όχι μόνο: ΗΑΕ, Κατάρ κλπ . 
Ούτε όμως και αυτά τα επιπλέον 48 μαχητικά του αεροπλανοφόρου  "Admiral Kuznetsov" επαρκούν και γι αυτό θα σταλούν περίπου 12 μαχητικα΄Su-27SM και ίσως MiG-31BM! Ακόμα και αυτή η σημαντική δύναμη απέναντι σε περίπου 700 υπερσύγχρονα τουρκικά και σαουδαραβικά μαχητικά θα είναι ίσως λίγη, αν δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα οι συστοιχίες των S-400 στην ξηρά και οι S-300 του "Varyag".

Ζήσε …Μάη …να φας… τριφύλλι. 



ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...