Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Αντε βρε….Τσέπωσαν 30.000.000 ;Όταν έχεις το βάζο με το μέλι δεν θα βάλεις …παλάμη;

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από 4 ειδικούς επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από καταγγελία για κύκλωμα υπαλλήλων στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας οι οποίοι είχαν αναλάβει την είσπραξη και απόδοση χρηματικών ποσών που προέρχονταν από τη διάθεση εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Η καταγγελία έκανε λόγο για απόκρυψη μεγάλου μέρους εισιτηρίων και καρτών με σκοπό την υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από το κύκλωμα των υπαλλήλων και σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ. Οι επιθεωρητές έκαναν επιτόπιο έλεγχο στον τομέα καταμέτρησης του σταθμού της "Εθνικής Άμυνας" όπου ζήτησαν τα αρχεία -βιβλία διακίνησης εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών για τα έτη 2014-2015. Όμως τα περισσότερα αρχεία, μετά από εντολή επόπτη και υπαλλήλου στους υπολοίπους συναδέλφους τους, είχαν γίνει "καπνός".

Οπως αναφέρεται στο πόρισμα, αρκετοί από τους υπαλλήλους αναγνώρισαν ότι τους δόθηκε εντολή να καταστρέψουν η να εξαφανίσουν τα αρχεία από τα οποία προέκυπτε η διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και η χρηματική τους αξία. Οι επιθεωρητές απέστειλαν το πόρισμα ελέγχου στον εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς εγκλημάτων Αθήνας και στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε (θυγατρική εταιρεία μέσω σταθερής τροχιάς του ΟΑΣΑ όπου υπάγονται το ΜΕΤΡΟ, ο ΗΣΑΠ και ΤΟ ΤΡΑΜ) ώστε να επιληφθούν για τα περαιτέρω, ενώ οι ίδιοι στο πόρισμά τους αποδίδουν ευθύνες σε 15 συνολικά υπαλλήλους του ΜΕΤΡΟ.

Ειδικότερα το πόρισμα των επιθεωρητών αποδίδει ευθύνες για την καταστροφή των αρχείων:

* στον επόπτη καταμέτρησης γιατί ενώ διεξαγόταν ο έλεγχος των επιθεωρητών έδωσε εντολή μέσω μιας υπαλλήλου στους εκδότες πολλών σταθμών του ΜΕΤΡΟ να καταστρέψουν η να εξαφανίσουν επίσημα υπηρεσιακά έγγραφα (βιβλία/έντυπα διακίνησης καρτών-εισιτηρίων) με τρόπο εκφοβιστικό και παραπλανητικό.
* στην εκδότη η οποία με τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους εκδότες πολλών σταθμών του ΜΕΤΡΟ συνέργησε στην εξαφάνιση του αρχειακού υλικού.
* σε διακινητή ο οποίος συνέδραμε άμεσα τον επόπτη καταμέτρησης στην πλήρη εξαφάνιση του αρχειακού υλικού αποδεχόμενος την παράνομη συνέπεια των πράξεων του.
* σε 10 εκδότες εισιτηρίων-καρτών απεριορίστων διαδρομών καθώς συνέβαλαν αμέσως η εμμέσως στην καταστροφή-εξαφάνιση του αρχειακού υλικού πετώντας το σε κάδο απορριμμάτων η καταστρέφοντας το.
* σε 2 επόπτες καταμέτρησης που προέβησαν και οι ίδιοι σε καταστροφή των υπηρεσιακών εντύπων που είχαν συγκεντρωθεί στον τομέα καταμέτρησης του σταθμού της "Εθνικής Άμυνας" η αποδέχονταν υπάλληλοι η διακινητές να τα καταστρέφουν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...