Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Κύπρος 74.Καλιο αργά παρά ποτέ.




Με τιμές ηρώων θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά από σαράντα δύο χρόνια, τα λείψανα 15 Καταδρομέων της Α’ Μοίρας που το 1974 προσέτρεξαν σε βοήθεια των Ελλήνων της Κύπρου. Με την ταυτοποίηση των λειψάνων που ανευρέθηκαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας συμπληρώνεται ένα μεγάλο μέρος του παζλ που έχει να κάνει με την ανθρωπιστική πτυχή μιας τραγικής πτυχής της τούρκικης εισβολής.

Με βάση τις ταυτοποιήσεις, σε ό,τι αφορά στο «ΝΙΚΗ» 4 έχουν εντοπισθεί συνολικά είκοσι οκτώ καταδρομείς και μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους. Υπολείπεται ο εντοπισμός άλλων τριών. Εκτιμάται ότι τα λείψανα αυτά είτε έχουν παραδοθεί σε άλλες οικογένειες στην Ελλάδα είτε συμπεριλαμβάνονται στα οστά τα οποία έχουν ραντιστεί με χημικά και είναι δύσκολο να εξαχθεί DNA.

Οι συγγενείς, σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, θα ενημερωθούν το επόμενο διάστημα και αμέσως μετά θα γίνει η τελετή επιστροφής και παράδοσης των λειψάνων στις οικογένειές τους.


Τραγικός απολογισμός – ΝORATLAS 52-133 «NIKH 4»

ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Παναγόπουλος Βασίλειος, Συμεωνίδης Γεώργιος, Άνθιμος Ηλίας, Δάβαρης Γεώργιος
 ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ Α’ ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ
Τσαμκιράνης Δημήτριος, Καβραχωριανός Νικόλαος, Τσιλιβάκης Στέφανος, Τσάκωνας Ευάγγελος, Χριστόπουλος Αθανάσιος, Αναστασόπουλος Ανδρέας, Γιαννακάκης Κοσμάς, Γιαννάκος Στέφανος, Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Δαλαμάγκας Ηλίας, Ζησιμόπουλος Ανδρέας, Ηλίας Κωνσταντίνος, Κασιμάκης Σωτήριος, Κατερός Κωνσταντίνος, Κουρούνης Σωτήριος, Λίγδης Χρήστος, Δοϊτσίδης Χριστόδουλος, Μανιάτης Σπυρίδων, Μονιάς Αιμίλιος, Μπαρώτας Κωνσταντίνος, Νάκος Γεώργιος, Πρινιανάκης Στυλιανός, Σιορώκος Δημήτριος, Σκιαδαρέσης Νικόλαος, Τζούρας Σωτήριος, Τούλης Ηλίας, Χατζόπουλος Χρήστος
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΙΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ Ζαφειρίου Αθανάσιος (Μοναδικός επιζήσας).








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...