Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Και τώρα , τι γίνετε… τώρα;



Για να δούμε πόσοι θα ψηφίσουν κατά των εταιριών τους;
Στην κίνηση ρελάνς που είχε προαναγγείλει προχώρησε η κυβέρνηση καταθέτοντας στη βουλή την  τροπολογία που προβλέπει την  καθιέρωση καθολικής απαγόρευσης πολιτικών προσώπων  στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα εκτός Ελλάδας.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την προσέγγιση της Γεωργίας στην ΕΕ.
Η κυβέρνηση αναμένεται όπως έχει κάνει γνωστό να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της νέας διάταξης.
«Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πόσοι, ποιοι και από  ποιες παρατάξεις θα σπεύσουν να αποσύρουν τις μετοχές τους από εταιρίες του εξωτερικού ή να αποσύρουν συγγενικά τους πρόσωπα από εξωχώριες επιχειρήσεις» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές.
Θα έχει πολύ πλάκα να δούμε πώς θα ψηφίσουν τώρα οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης που έχουν μετοχές σε ξένες εταιρίες…
Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αντεπιτεθεί από τα αριστερά, καταθέτοντας την τροπολογία με την οποία απαγορεύει συμμετοχή πολιτικών προσώπων όχι μόνον σε offshore, αλλά σε οποιαδήποτε εταιρία έχει έδρα στο εξωτερικό, αιφνιδίασε, σόκαρε και δυσαρέστησε πολλούς…
Το Μαξίμου όχι μόνο σήκωσε το γάντι αλλά επέκτεινε την έννοια του ηθικού πλεονεκτήματος, γυρίζοντας έτσι την παρτίδα υπέρ της …
Υπουργοί, βουλευτές, αρχηγοί Πολιτικών κομμάτων, Ευρωβουλευτές, Γενικοί Γραμματείς, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και συγγενικά πρόσωπα απαγορεύεται στο εξής να μετέχουν στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας…
Δεν μπορεί δηλαδή να είσαι πολιτικός και να έχεις ή να μετέχεις σε εταιρία του εξωτερικού, ανεξαρτήτως του αν είναι ή όχι offshore…





Γιατί θίγει άμεσα και καίρια τον Μητσοτάκη και την Μάρεβα, τον Σαμαρά με τον Παπασταυρου και πολλούς άλλους.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με την νέα διάταξη υπουργοί, βουλευτές και παρένθετα πρόσωπα όπως σύζυγοι και συγγενείς πρώτου βαθμού απαγορεύεται να μετέχουν στην διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών του εξωτερικού.
Προβλέπεται δε προθεσμία εξήντα ημερών για να μεταβιβάσουν τις εξωχώριες εταιρείες όσοι έχουν το σχετικό μετοχικό κεφάλαιο. Ωστόσο, έμπειροι νομικοί επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη προθεσμία δημιουργεί «μεγάλο παράθυρο» για να σπεύσουν όσοι μετέχουν σε offshore ή εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού να τις μεταβιβάσουν.
Επίσης, προς διευκρίνιση παραμένει το τι εννοεί ο νομοθέτης με τον όρο «συμμετοχή στο κεφάλαιο εταιρειών» και αν στον συγκεκριμένο περιορισμό περιλαμβάνονται και οι μετοχές εισηγμένων ξένων εταιρειών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...