Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Τα παιδία παίζει, η μας …παίζουν;



Απ΄όλες τις φωτογραφίες που έστειλε το ΓΕΑ από την επίσκεψη του Αρχηγού Χρήστου Βαΐτση στη Τουρκία, νομίζουμε ότι αυτή στην οποία συνομιλεί σε πολύ ευχάριστο κλίμα μ΄ένα χειριστή της τουρκικής αεροπορίας, παρουσία του Τούρκου Αρχηγού, είναι η πιο χαρακτηριστική . Το να χασκογελάς με έναν εν δυνάμει δολοφόνο των παιδιών σου, είναι αν μη τι άλλο γελοιότητα.
Οι φωτογραφίες με τους Τούρκους πιλότους συνέπεσαν με την επέτειο του θανάτου του Ν.Σιαλμά
Δεν γνωρίζουμε αν η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν ή μετά από τις 18 παραβιάσεις που έκανε του αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Βαΐτση, στην Τουρκία.
Τι νόημα έχει να συζητάμε μ΄ αυτούς που θέτουν πρώτα απ΄ όλα σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αμφισβητούν τα αυτονόητα και απολύτως νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα και μας εξουθενώνουν και οικονομικά μ΄ όλη αυτή την ανοησία των συνεχώς παραβιάσεων και προκλήσεων.
Υποθέτουμε ότι κάθε Αρχηγός μας που επισκέπτεται την Τουρκία και από το τηλέφωνο τον ενημερώνει η Αθήνα για όσα προκλητικά γίνονται στο Αιγαίο, έρχεται σε δύσκολη θέση. Θα συνέβη προφανώς και στον κ. Βαΐτση. Η αμηχανία θα ξεπεράστηκε με κάποια από τις πολλές κι εύκολες δικαιολογίες που ο Τούρκος ομόλογός του Abidin Ünal έχει στο “τσεπάκι”.
Νομίζουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε λίγο “κράττει” στις επισκέψεις στη γείτονα. Τουλάχιστον σ΄ ότι έχει να κάνει με τους στρατιωτικούς μας. Αν θέλει ανοιχτούς διαύλους το ΥΠΕΞ ας τους διατηρήσει. Δεν είναι ανάγκη να εμπλέκονται σ΄ αυτό το “παιχνίδι της υποκρισίας” και οι στρατιωτικοί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...