Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Μαίνεται ο πόλεμος των …Ντάλντονς.Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Τριανταφυλλόπουλο-Παπαγγελόπουλο και Αθανασίου με αφορμή τόσο τα 30 βιβλία όσο και ένα παλαιότερο sms του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στον σημερινό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο τελευταίος έσπευσε να καταγγείλει τις αποκαλύψεις της Zoύγκλας για να εισπράξει την απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος:
“Τώρα που τελειώνει η κακότεχνη σκευωρία σε βάρος μου βλέπω  άλλη σκευωρία να στήνεται» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Κασέτες που ήταν τρία χρόνια σε γνώση των αρχών διαρρέουν ξαφνικά. Πρέπει να δει η ηγεσία της Δικαιοσύνης τι έγινε.  Κασέτες που ήταν στα χέρια της Δικαιοσύνης τρία χρόνια και δεν είχαν αξιολογηθεί και τώρα φαίνεται ότι εκδότης διαθέτει λεφτά σε εφοπλιστή και μεταφράζεται αυτό σε “πάμε να κάνουμε παιχνίδι” . Πρέπει να δούμε πως διέρρευσαν. Είναι επικίνδυνο αυτό. Πρέπει να δούμε τι επιπτώσεις έχει η ποινικοποίηση της ελεύθερης μετάφρασης» επισήμανε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Μάλιστα, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του και απευθυνόμενος προφανώς στους πρώην συναδέλφους του, υποστήριξε με νόημα. «Αν πάρω τηλέφωνο κάποιον και του πω στείλε μου πέντε κιλά λάδι ή ψάρια θα μεταφραστεί σε εκατομμύρια. Βλέπω μια προσπάθεια τα βιβλία να μεταφραστούν σε εκατομμύρια. Δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες μεταφράσεις. Θα πρέπει να προασπιστούμε το πολιτικό σύστημα. Να μη γίνεται μετάφραση λέξεων κατά το δοκούν. “
Στο τέλος της συνεδρίασης απαντώντας σε σχετική ερωτηση του Γιάννη Τραγάκη, ο Δ. Παπαγγελόπουλος επανήλθε στο θέμα λέγοντας. “Από το 2012 ήταν γνωστά αυτά. Όμως υπάρχουν και άλλες κασέτες με άλλους. Φαντάζεστε να αρχίσουν να βγαίνουν και αυτά; Είναι κακά πράγματα αυτά”
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (από τη Zoύγκλα)
-Να υποθέσω ότι οι δικές μου αποκαλύψεις άγγιξαν το μεγάλο αφεντικό κι αυτή είναι η αιτία που σας κινητοποίησε.
Εκφράσατε την οργή σας, για το πως βρέθηκαν στα χέρια του δημοσιογράφου οι συνομιλίες του εφοπλιστή με τον εκδότη! Όταν με καλούσατε με τη δικαστική σας ιδιότητα, να καταθέσω τα στοιχεία των ερευνών μου με τις συνομιλίες και τις βρομιές των τότε κυβερνώντων, εκφράζατε τη χαρά και την ικανοποίησή σας. Τότε οι συνομιλίες ήταν ευπρόσδεκτες και δεν ενοχλούσαν την ευαισθησία και τον πολιτικό σας πολιτισμό. Σωστά; Κι αυτό το απίστευτο που πετάξατε στον αέρα: «Κασέτες που ήταν στα χέρια της Δικαιοσύνης τρία χρόνια και δεν είχαν αξιολογηθεί και τώρα φαίνεται ότι εκδότης διαθέτει λεφτά σε εφοπλιστή και μεταφράζεται αυτό σε πάμε να κάνουμε παιχνίδι» τι κουβέντα ήταν; Ώστε αντί να ελέγξουμε τους υπεύθυνους, γιατί δεν τις αξιολόγησαν, να επιπλήξουμε τον δημοσιογράφο που τις ανακάλυψε; Οι συνομιλίες που διέρρευσαν από τη δικογραφία επί δύο και πλέον χρόνια, ακούγονται από την τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη στον ΣΚΑΪ και δεν σας ενόχλησαν.
Τι μεσολάβησε ξαφνικά για να σηκώσετε τους τόνους; Να υποθέσω ότι οι δικές μου αποκαλύψεις άγγιξαν το μεγάλο αφεντικό κι αυτή είναι η αιτία που σας κινητοποίησε. Εάν και τότε ήταν αυτή η εισαγγελική σας ακεραιότητα, η επάρκεια και η άποψή σας περί ενημέρωσης τότε δικαίως φθάσαμε σ΄αυτά τα χάλια, γιατί πρέπει να σας διαβεβαιώσω, ότι και η Δικαιοσύνη φέρει ακέραιο το κομμάτι της ευθύνης που της αναλογεί, για τον διασυρμό που υφίστανται οι Έλληνες σήμερα. Ο ένας εκ των συνομιλητών του ρεπορτάζ μου, κυκλοφορεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, που του επέβαλε η Δικαιοσύνη. Γνωρίζετε πολλούς Έλληνες με περιοριστικούς όρους, να επισκέπτονται το Μαξίμου; Αυτό δεν σας ενόχλησε; Λυπάμαι πολύ γιατί αφελώς θεωρούσα, ότι ανήκατε στους εισαγγελείς που ήθελαν να υπηρετούν τη Δικαιοσύνη και όχι τις εφήμερες πολιτικές σκοπιμότητες. Να θυμάστε ότι εισαγγελείς και δικαστές έμειναν στην ιστορία γιατί κυνήγησαν πολιτικούς. Περιέργως ποτέ δεν συνέβη το αντίστροφο. Τι κρίμα να χαμηλώνει τόσο πολύ έναν εισαγγελέα η πολιτική τήβεννος. Ειλικρινά κρίμα…
Στο μεταξύ ο Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι είχε δεχθεί απειλητικό sms από τον Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο τελευταίος μιλώντας σε δημοσιογράφους παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνήσει μέσω γραπτού μηνύματος στις 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.13, παρουσιάζοντας το περιεχόμενο του sms.
«Αντί να συνδιαλέγεσαι με τους Βαξεβάνηδες, τους Χίους και τους Πλεύρηδες δεν ψάχνεις μήπως έχω κάποια offshore στον Άγιο Μαυρίκιο; Τη Δικαιοσύνη δεν την θα αφήσω να τη διαλύσετε. Πραγματικά λυπάμαι που με τον Σωτήρη Μπάγια (σ.σ. έχει πεθάνει) βοήθησα να γίνεις προϊστάμενος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...