Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Λουκάς Τζανής . Ένας Δήμαρχος για… υιοθέτηση.Σύλληψη του πρώην δημάρχου των περιοχών  Κερατσινίου και Δραπετσώνας , Λουκά Τζανή, για εκτέλεση παράνομων συνταγογραφήσεων στο φαρμακείο ιδιοκτησίας του.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τουλάχιστον τέσσαρις γιατροί, συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ενώ ερευνάται η ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων στην κομπίνα.
Όπως προέκυψε, οι επίορκοι γιατροί εν αγνοία των ασφαλισμένων χρησιμοποιούσαν τον Α.Μ.Κ.Α. τους και συνταγογραφούσαν φάρμακα.
Στη συνέχεια παρέδιδαν τις συνταγές στον 53χρονο πρώην δήμαρχο , ο οποίος τις εκτελούσε στο φαρμακείο του, σε περιοχή της Αττικής και αποζημιωνόταν από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) και παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έρευνες στο φαρμακείο του και σε δύο αποθήκες, για τις οποίες δεν υπήρχε άδεια από τον Ε.Ο.Φ, όπου βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας.
Η συνολική αξία τους και κατ’ επέκταση η ζημία του Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στις 46.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
• 3.695 κουτιά φαρμάκων, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας (μεταξύ αυτών και φάρμακα που εμπίπτουν στους πίνακες των ναρκωτικών ουσιών)
• 48 συσκευασίες φαρμάκων, τα οποία έφεραν ταινία γνησιότητας, αλλά η διάθεση τους επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των νοσοκομείων
• 1.200 ιατρικές συνταγές
• 8 ατομικά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων και
• 12 βιβλιάρια συνταγογραφήσεων διαφόρων ασφαλισμένων.
Σε βάρος του  Τζανή σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για παράβαση της νομοθεσίας για τα φάρμακα, για νοθεία τροφίμων, για απάτη τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημία υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ καθώς και για ψευδή βεβαίωση κατά εξακολούθηση μετά χρήσεως και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Οι έρευνες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π), τον Ε.Ο.Φ. και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συνεχίζονται, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος και να καθορισθεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο, ενώ διερευνάται η περαιτέρω διάθεση των φαρμάκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...