Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ρε ΦΙΛΗ για επανάφερε τον στην τάξη.



Δεν μπορεί να λέει ….«ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ! ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ!»  Πρέπει να λέει  … είμαι ο σύντροφος Κωνσταντίνος, η έστω ο κυρ-Κώστας γιατί τα χαρτιά του λένε άλλα.  

Με το όνομα  Κωνσταντίνος και επίθετο τέως βασιλεύς Παύλου, «βάφτισε» τον Σεπτέμβριο του 2014 με γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τον Κωνσταντίνο, προκειμένου να του χορηγηθεί Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, για τον οποίο είχε κάνει αίτηση. Στα δικαιολογητικά που είχε προσκομίσει τότε ο τέως στο υπουργείο Εργασίας περιλαμβάνονται διαβατήριο της Δανίας (από εκεί κατάγεται), όπου αναφέρεται ως «King Constantine», έγγραφο από το γραφείο πρωθυπουργού της Δανίας με ημερομηνία 1/7/1983 το οποίο αναφέρει ότι από την εποχή του βασιλιά Christian IX κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν είχε ή έχει το επώνυμο Γλύξμπουργκ, απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που τον αναφέρει ως «τέως βασιλιά των Ελλήνων», αλλά και αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου «βαφτίστηκε» για τις ανάγκες της δίκης σχετικά με την αποζημίωση της περιουσίας του ως «Κωνσταντίνος τέως βασιλεύς Παύλου». Μάλιστα, με το ίδιο όνομα του έχει χορηγηθεί ΑΦΜ από τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού για τις οικονομικές δραστηριότητές του στην Ελλάδα.
Στη γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ξεκαθαρίζει ότι το όνομα «Κωνσταντίνος τέως βασιλεύς Παύλου» δεν έχει να κάνει με τίτλο ευγενείας, καθώς στην Ελλάδα από το Σύνταγμα είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ευγενείας. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι κάθε φυσικό πρόσωπο πρέπει να έχει ονοματεπώνυμο, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησής του. Στην εν λόγω περίπτωση, ο τέως δεν φέρει επίθετο και γι΄αυτό τον λόγο τού αποδίδεται το όνομα «Κωνσταντίνος» και το επίθετο «τέως βασιλέως Παύλου».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...