Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Άκου …ραγιαδάκο…



Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το ευρωκυνοβούλιο συμφώνησαν την Τετάρτη στη δημιουργία νέου σώματος συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής της ΕΕ.  
Η νέα δύναμη θα ξεκινήσει τις επιχειρήσεις της το νωρίτερο το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, ενώ ο στόχος είναι να λειτουργεί πλήρως έως τον Νοέμβριο.
Η δύναμη αυτή θα αναπτύσσεται σε οποιαδήποτε χώρα τα σύνορα της οποίας δέχονται πιέσεις από μεγάλο αριθμό προσφύγων. Μάλιστα, θα αναπτύσσονται ακόμη κι αν εν λόγω χώρα είναι απρόθυμη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico, αν οι χώρες της «πρώτης γραμμής» σε αυτή την κρίση, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, δεν μπορούν να χειριστούν τις προσφυγικές ροές οργανωμένα, τότε το νέο σώμα θα αναπτύσσεται χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Σε περίπτωση που δεν συνεργαστούν με αυτή τη δύναμη, τότε θα κινδυνεύουν ακόμη και με κλείσιμο των συνόρων τους με την Σένγκεν!
Με τη νέα συμφωνία, οι χώρες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα μπορούν να ζητήσουν ενισχύσεις με 1.500 συνοριοφύλακες, που θα είναι μέρος μίας εκτεταμένης δύναμης της Frontex.
Σε σύγκριση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν- για τη δημιουργία συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής της ΕΕ- πλέον το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και όχι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξουσιοδοτεί την ανάπτυξη της δύναμης. Επιπλέον, προστέθηκε η επιλογή του κλεισίματος των συνόρων, αν μία χώρα δεν συνεργαστεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ. ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΦΥΛΑΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΑΛΛΑ -ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ- ΧΟΥΝΤΑ, ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΑΤΕ ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ -ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ Κ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...