Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Εσύ βλάκα, ακόμη κόβεις αποδείξεις;Ατέλειωτο πάρτι έχει στηθεί στην αγορά λόγω του νόμου που δεν αφήνει τους ελεγκτές να επιβάλουν πρόστιμα σε όσους πιάνονται στα πράσα να μην κόβουν αποδείξεις.
Tο περασμένο Σαββατοκύριακο συνεργείο ελεγκτών μπήκε σε πολυτελές καφέ-εστιατόριο της παραλιακής. Στα εκατό τραπέζια ζήτημα ήταν αν στα πέντε υπήρχε απόδειξη. Για την παράβαση επιβλήθηκε πρόστιμο 25 ευρώ.
Σε άλλη περίπτωση, για δέκα αποδείξεις που δεν είχαν κοπεί σε καφετέρια επιβλήθηκε πρόστιμο 16 ευρώ. Όπως λένε ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, «το έχουν μάθει όλοι πως αγγίζουν το μηδέν τα πρόστιμα της Εφορίας και δεν βάζουν καν την ταμειακή μηχανή στην πρίζα».
Oι νόμοι που ψηφίστηκαν τον Νοέμβριο αφήνουν ατιμώρητους τους παραβάτες. Tα προηγούμενα χρόνια οι ελεγκτές επέβαλαν υπέρογκα πρόστιμα (250 ή 500 ευρώ) ακόμα και… για ένα κουλούρι για το οποίο δεν κόπηκε απόδειξη, τώρα ο νόμος έχει περάσει στο άλλο άκρο και αφήνει ατιμώρητους όσους συλλαμβάνονται!
Ούτε τα έξοδα για το χαρτί
Ακόμα και όταν εντοπίζουν οι ελεγκτές ότι δεν κόπηκαν αποδείξεις, δεν τολμούν να επιβάλουν καν τα πρόστιμα των 5-10 ευρώ και αρκούνται σε συστάσεις. «Και μόνο το να συμπληρώσουμε τα χαρτιά προκειμένου να επιβληθούν τα πρόστιμα είναι μεγάλο χασομέρι», λένε οι ίδιοι.  Για την ακρίβεια, τα πρόστιμα που επιβάλλονται από πέρυσι τον Νοέμβριο είναι το 50% του ΦΠΑ για κάθε απόδειξη που δεν κόπηκε. Δηλαδή για ένα τραπέζι με λογαριασμό 124 ευρώ (όπου ο ΦΠΑ είναι 24 ευρώ) το πρόστιμο που πληρώνει η επιχείρηση είναι 12 ευρώ. Βέβαια, το πρόβλημα είναι πώς θα υπολογίσει ο ελεγκτής τον λογαριασμό από ένα τραπέζι στο οποίο έχουν μείνει μόνο… τα άδεια πιάτα και ποτήρια. Με το προηγούμενο καθεστώς, δεν θα ήταν λιγότερο από 250 ευρώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...