Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Πάλι έπεσαν έξω τα exit poll




Σχεδόν μπροστά σε μία ίδια κατάσταση με εκείνη που ξημέρωσε την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης του Δεκεμβρίου φαίνεται να παραμένει η Ισπανία, καθώς τα επίσημα αποτελέσματα διαψεύδουν την αρχική εικόνα που προβλήθηκε από τη δημοσίευση των δημοσκοπήσεων έξω από τις κάλπες.
Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας, βλέπουμε πως διαψεύστηκαν τα exit polls καθώς το δεξιό Λαϊκό Κόμμα έχει 33,02% (137 έδρες), δεύτεροι είναι οι Σοσιαλιστές με 22,68% (85 έδρες), τρίτοι οι ψιλοαριστεροί «αγανακτισμένοι» Unidos Podemos με 21,11% (71 έδρες) και τέταρτοι οι δεξιοί αγανακτισμένοι Ciudadanos με 13,04% (32 έδρες).
Αξίζει βέβαια να αναφερθεί πως το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, αν και άνετα πρώτο, πάλι δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Για την απόλυτη πλειοψηφία χρειάζονται 176 έδρες στο κοινοβούλιο των 350 εδρών.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία και τις πρώτες αναλύσεις, φαίνεται πως -ελέω και Brexit- υπήρξε στροφή των Ισπανών ψηφοφόρων στο να υποστηρίξουν τα δύο παραδοσιακά κόμματα, το συντηρητικό και το σοσιαλιστικό.

Η προσέλευση, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ανέρχεται στο 51,2%, ένα ποσοστό που θεωρείται ρεκόρ αποχής στα χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αφού οι Ισπανοί έχουν καταλάβει πως όποιον και να ψηφίσουν, την Μέρκελ θα γλύφει. Οπότε μπορεί να μαζέψουν και εκεί υπογραφές, για να ξαναγίνουν εκλογές μπας και φιλοτιμηθούν να πάνε ποιο πολλοί στις κάλπες..
Παράλληλα, όπως σε όλες τις εκλογές έτσι και στις ισπανικές υπήρξαν κι ευτράπελα, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιο φυτά και από τους έλληνες είναι. Ξεσπίτωσε κόσμο και κοσμάκη ο ΡΑΧΟΙ και τον ξαναέβγαλαν.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΗΠΙΑΤΕΕΕΕ; ΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ

ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΟΥΣ PODEMOS; ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ Ή ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΛΑΚΟΚΩΛΙΑ
http://www.tokarfi.gr/wp-content/uploads/2016/03/iglesias-podemos-fili.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...