Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Πλακώνονται οι παράτυποι του Σύριζα με τα Μ.Α.Τ του Σύριζα στα Εξάρχεια.



Οι Συριζαίοι Αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα οποία μετέτρεψαν σε οδοφράγματα στην συμβολή Μπενάκη και Σόλωνος ενώ έχει ξεκινήσει πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ στη Στουρνάρη και τα γύρω στενά.
Επεισόδια με φωτιές, οδοφράγματα και μολότοφ βρίσκονται εξέλιξη: Εκσφενδονίζουν πέτρες, μολότοφ και… βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Από έκρηξη βόμβας μολότοφ έσπασαν τζάμια εισόδου πολυκατοικίας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 18 προσαγωγές
H αστυνομία έχει πάρει εντολή από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής , οι δημοσιογράφοι να μείνουν μακριά από το… πεδίο των μαχών. Έτσι οι αστυνομικοί κλείνουν το δρόμο στους δημοσιογράφους.
Χαμός γίνεται στην Τοσίτσα. Βροχή οι μολότοφ προς τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχονται μάλιστα μολότοφ και από ταράτσες πολυκατοικιών της περιοχής.
Η ένταση έχει μεταφερθεί στα Εξάρχεια, όπου συγκεντρωμένοι πετούν βεγγαλικά και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τις εισόδους του Πολυτεχνείου, πιθανότατα για να αποφευχθεί ο "κλεφτοπόλεμος" με ορμητήριο το ιστορικό κτίριο.
Η καθιερωμένη «πορεία» στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου βρίσκεται υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό.
Ήδη, όμως, φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται το σκηνικό που είχε στηθεί και στην επέτειο του Πολυτεχνείου με «αντιεξουσιαστές» να πηγαίνουν κατευθείαν στα Εξάρχεια και να μη μετέχουν στην πορεία, παίρνοντας έτσι, «θέσεις μάχης».
Νωρίτερα, μέλη του αντιεξουαστικού χώρου, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια.
Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την οδό Πανεπιστημίου προς τα Χαυτεία και από εκεί μέσω της Σταδίου έφτασαν στη Βουλή με τελικό τους προορισμό και πάλι τα Προπύλαια. Οι περισσότεροι, πάντως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα επιδιώξουν να φτάσουν στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην οδό Μεσολογγίου.
Την ίδια ώρα η Αθήνα είναι αστυνομοκρατούμενη περιοχή καθώς δεκάδες κλούβες με εκατοντάδες άντρες των ΜΑΤ βρίσκονται παρατεταγμένες σε καίρια σημεία έτσι ώστε να επέμβουν και να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια. Συνολικά περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...