Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Σε αγωνία η Γερμανική Ευρώπη, αδιάφοροι οι Ιταλοί.Πονοκέφαλο δημιουργεί σε ευρωπέους αξιωματούχους, η ιδέα και μόνο, ενός «όχι» με διαφορά, που θα οδηγούσε τον Ιταλό πρωθυπουργό σε παραίτηση. Το «όχι» θα αφήσει «ορθάνοικτη την πόρτα» σ' ένα ακόμα «ευρωσκεπτικιστικό» κόμμα στην Ευρώπη, που όμως αναδεικνύεται σε ισχυρό αντιπολιτευτικό κόμμα στην Ιταλία: στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων, του Μπέπε Γκρίλο Γι' αυτό δεν είναι λίγοι στις Βρυξέλλες που χαρακτήρισαν «βιαστική» τη στάση του Ματέο Ρέντσι σε σχέση με το δημοψήφισμα. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, ο Ματέο Ρέντσι, ο Μπέπε Γκρίλο και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήδη ψήφισαν. Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 12:00 ώρα Ελλάδος.
Στο 20,1% διαμορφώνεται, τελικά, η προσέλευση των Ιταλών στις κάλπες για το συνταγματικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για δημοψήφισμα, η συμμετοχή θεωρείται σχετικά υψηλή. Υπενθυμίζεται πως, λόγω του ότι η μεταρρύθμιση έχει ήδη ψηφισθεί από το Κοινοβούλιο, το αποτέλεσμα θα είναι έγκυρο έστω και αν ψηφίσει λιγότερο από το 50% των εχόντων δικαίωμα. 

Επίσης αποφασίζουν σήμερα 6,5 εκατ Αυστριακοί για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας τους, σε έναν επαναληπτικό γύρο , που το αποτέλεσμα θα είναι σε κάθε περίπτωση καθοριστικό, καθώς από την έκβασή τους κρίνεται εάν η Αυστρία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα αποκτήσει ακροδεξιό πρόεδρο.
Οι Αυστριακοί ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες, για τρίτη φορά εφέτος μέσα σε οκτώ μήνες για να εκλέξουν τον νέο ομοσπονδιακό πρόεδρο της χώρας τους καθώς στις εκλογές της 22ας Μαϊου ο υποψήφιος των «Πρασίνων» Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν υπήρξε ο νικητής του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών συγκεντρώνοντας ποσοστό 50,3%, έναντι 49,7% του Νόρμπερτ Χόφερ κατόπιν νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας.

Άλλωστε αυτό έκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο ακύρωσε το αποτέλεσμα και όρισε την επανάληψη ολόκληρης της εκλογικής διαδικασίας, αποδεχόμενο σχετική προσφυγή που είχε καταθέσει το Κόμμα των Ελευθέρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...