Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Παραίτηση Ρεντσι



Ρέντσι: Έχασα και το λέω δυνατά, παραιτούμαι το πρωί
  Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία μετά την επικράτηση του «Όχι» στο Δημοψήφισμα της Κυριακής. 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά τη βαριά ήττα που υπέστη, αφού το «Ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό κοντά στο 40% έναντι 60% περίπου του «Όχι», υπέβαλε την παραίτησή του. 
Στην ομιλία του από το πρωθυπουργικό μέγαρο, ο Ματεό Ρέντσι δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι απολύτως ξεκάθαρο και σαφώς νίκησε το «όχι» .
Δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το αποτέλεσμα και κάλεσε το στρατόπεδο του «όχι» να κάνει προτάσεις.




«Δεν χάσατε εσείς. Εγώ έχασα. Και το λέω με κόμπο στον λαιμό» είπε απευθυνόμενος στους «φίλους» του «ναι» μιλώντας από το Παλάτζο Κίτζι μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης που σηματοδοτεί τους τίτλους τέλους της πρωθυπουργίας του και προκαλεί ρίγη σε Βρυξέλλες και ευρωΓερμανικές κυβερνήσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο πιτσιρικάς έχει μέλλον. Όχι σαν μερικούς σκατόπουστους δικούς μας που αγκιστρωθήκαν στην καρέκλα και μετέτρεψαν το όχι σε ναι.
Είπε ο μικρός…. «Ήταν μια γιορτή της Δημοκρατίας, η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες. Είμαι περήφανος χάριν στο γεγονός ότι δώσαμε τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφραστούν για το σύνταγμα. Ζήτω η Ιταλία που συμμετέχει και πιστεύει στην πολιτική. Το «ΟΧΙ» κέρδισε ξεκάθαρα. Να συγχαρώ όσους ηγήθηκαν του «ΟΧΙ». Αυτό το στρατόπεδο αναλαμβάνει ευθύνες. Όταν κερδίζει η Δημοκρατία, ακόμα και με το «ΟΧΙ», καταγράφει την αποφασιστικότητά μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα κεφάλαιο. Βλέπουμε τους ηγέτες, που μένουν κολλημένοι στις καρέκλες τους όμως εγώ δεν μπορώ. Αύριο θα μεταβώ στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα δώσω την παραίτησή μου στον πρόεδρο Ματαρέλα. Η εμπειρία μου ως επικεφαλής της κυβέρνησης»


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...