Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Όπως και να έρθουν τα πράγματα, εμείς θα είμαστε οι…. Ινδιάνοι της «Γερμανικής Ευρώπης».




Η ειδησιογραφία τρέχει καθημερινά και αποπροσανατολίζει. Είναι καιρός να θυμηθούμε τις βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν τόσο την ελληνική κρίση όσο και τον πόλεμο στην Συρία, δύο καταστάσεις που είναι αλληλένδετες και έχουν ένα κοινό παρανομαστή, την συμμαχία Γερμανίας-Κατάρ-Τουρκίας.
Ο άξονας αυτός αποτελεί έμπνευση της Γερμανίας η οποία ήθελε την ενεργειακή απεξάρτηση της από το ρωσικό αέριο και έτσι στράφηκε προς το Κατάρ το οποίο διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου στον κόσμο. Η Γερμανία ήθελε να κατασκευάσει ένα αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας -Ευρώπης.
Η Τουρκία αποτελεί σύμμαχο της Γερμανίας από το 1908, από την παρθενική εμφάνιση του Κεμάλ ο οποίος μυήθηκε στον εθνικοσοσιαλισμό και φασισμό στην ίδια την Γερμανία όταν ως αξιωματικός του στρατού προφασίστηκε ασθένεια για δύο εβδομάδες σε ένα ταξίδι του στην Γερμανία και παρέμεινε εκεί . Ακολούθησε η γενοκτονία των Αρμενίων και Ελλήνων, όλων χριστιανών. Βλέπετε η γερμανική πολιτική ελίτ είχε και έχει ασπασθεί τον σουφισμό, το κομμάτι του ισλάμ που παραπέμπει στον θρησκευτικό μυστικισμό.
Ό αγωγός που ήθελε η Γερμανία δεν έγινε ποτέ διότι η Ρωσία επενέβη στην Συρία. Η Ρωσία δεν θα ήθελε ποτέ αυτό τον αγωγό διότι θα έτσι θα έχανε το μονοπώλιο της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.
Η Γερμανία το 2014, τρία χρόνια μετά την έναρξή του πολέμου, ζήτησε βοήθεια από τις ΗΠΑ για την νίκη εναντίον του προέδρου Άσαντ. Οι ΗΠΑ δέχτηκαν να δώσουν την τεχνογνωσία για την δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους, το Κατάρ το χρήμα και η Γερμανία την πολιτική στήριξη μέσω της ελεγχόμενης ευρωπαϊκής ένωσης. Η Τουρκία δέχθηκε περίπου δέκα δις δολάρια τον χρόνο κρυφή χρηματοδότηση για να υποστηρίζει τους ισλαμιστές, περίθαλψη, εκπαίδευση κτλ. Εκτιμώ ότι η Τουρκία ελάμβανε και λαμβάνει πολύ περισσότερα.
Ωστόσο από το 2016 και εφόσον ο πόλεμος είχε χαθεί για τον άξονα Γερμανίας-Κατάρ-Τουρκίας ΗΠΑ και Ρωσία αποφάσισαν από κοινού την ίδρυση του Κουρδικού κράτους σε βόρεια Συρία και Ιράκ.
Ο λόγος είναι ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να περιμένουν περισσότερο για τον αγωγό του Κατάρ προς την Ευρώπη(  εικόνα αριστερά)  Η Ευρώπη έπρεπε να απεξαρτηθεί με άλλο τρόπο. Η Ευρώπη αποτελεί το προτεκτοράτο των ΗΠΑ και δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί ως εξέδρα της πυραυλικής περικύκλωσης της Ρωσίας μια Ευρώπη η οποία εξαρτάται από τον Πούτιν για το αέριο της.
Το Κουρδικό κράτος θα έχει έξοδο στην θάλασσα και θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με αέριο του ιρακινού Κουρδιστάν του Μασούτ Μπαρζανί, με Ιρανικό, με ισραηλινό, κυπριακό , αιγυπτιακό, ελληνικό. Θα κατασκευασθεί ένας νέος αγωγός , ο east med, ο οποίος θα είναι υποθαλάσσιος και θα ξεκινάει από Ισραήλ κι θα ενώνει την Κύπρο-Πελοπόννησο-Ιταλία-Αυστρία



Η Γερμανία σε πρώτη φάση βολεύεται ενεργειακά με αυτό τον αγωγό, ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Όταν είχε συνάψει συμμαχία με το Κατάρ και πριν ακυρωθεί ο αγωγός που θα περνούσε από την Συρία, είχε υποσχεθεί στο Κατάρ ότι σε αντάλλαγμα για την απρόσκοπτη παροχή αερίου θα παρέδιδε την νότια Ευρώπη στο Κατάρ το οποίο θα την μετέτρεπε σε αραβικό κράτος με την αναβίωση της πάλαι ποτέ αραβικής αυτοκρατορίας η οποία εκτείνονταν σε βόρεια Αφρική -Ισπανία και νότια Ιταλία. Στην σύγχρονη εκδοχή θα περιλάμβανε και την Ελλάδα αλλά και το Αφγανιστάν-Πακιστάν και Ινδία Οι χάρτες που έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει αποτυπώνουν με ακρίβεια τα σχέδια του Κατάρ .Έτσι η Γερμανία με διάφορες συνθήκες και νόμους όπως η Σένγκεν και τα ΄΄Δουβλίνα΄΄ επέβαλε τα εκατομμύρια των ΄΄παράτυπων΄΄ μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη.
Τώρα που η συμφωνία με το Κατάρ για αγωγό βαίνει απραγματοποίητη η Μέρκελ φοβάται ότι τα εκατομμύρια μετανάστες που έχουν πλημμυρίσει την Ε.Ε. και την ίδια την Γερμανία δεν θα μπορέσουν να εκδιωχθούν χωρίς το Κατάρ να εκβιάσει για το ξεσκέπασμα της συνωμοσίας.
Από την άλλη πλευρά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε πρέπει να κάνουν ότι διατάζουν οι ΗΠΑ και να παρατήσουν τον πόλεμο στην Συρία και κάθε ονείρωξη για αγωγό Κατάρ-Γερμανίας και να συμβιβαστούν με τον east med.
Εάν όμως γίνει αυτό η Τουρκία και το Κατάρ θα εκβιάζουν με αποκαλύψεις σχετικά με το σχέδιο ισλαμοποιησης της Ευρώπης από τους Γερμανούς.
Γιαυτό και όταν ακούτε ότι η Γερμανία θα μεσολαβήσει για να  ''τραβήξει το αυτί της Τουρκίας  σε ότι αφορά την επιθετικότητα της τελευταίας εναντίον της Ελλάδας , είναι ψέμα. Το αντίθετο θα γίνει.
Η Γερμανία θα εξωθήσει τον Ερντογάν να επιτεθεί στην Ελλάδα .ο Ερντογάν κινδυνεύει με θάνατο εάν ιδρυθεί το κουρδικό κράτος. Όχι μόνο θα πρέπει να εξηγήσει στους Τούρκους την αποτυχία αυτή αλλά και θα χάσει την χρηματοδότηση του Κατάρ, τα πάνω από 10 δις δολάρια τον χρόνο , με τα οποία εξαγοράζει την πίστη της αστυνομίας , μυστικών υπηρεσιών και των οπαδών του.
Η Γερμανία θα προτείνει στην Τουρκία την εισβολή σε Ελλάδα. Έτσι ο αγωγός east med θ α ακυρωθεί και θα διατηρηθεί ζωντανό το σχέδιο του αγωγού Κατάρ-Συρίας-Γερμανίας.
Το Κατάρ θέλει εισβολή της Τουρκίας στην Ελλάδα και θα υποσχεθεί την συνέχιση της χρηματοδότησης της Τουρκίας. 
Ο άξονα Γερμανίας -Τουρκίας-Κατάρ δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη.
Η Ρωσία θέλει την ίδρυση του Κουρδικού κράτους της Ροζάβας, βόρειας Συρίας, διότι έτσι ακυρώνεται οριστικά το σχέδιο αγωγού Κατάρ-Γερμανίας . Γιαυτό και έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ. Όσο τον αγωγό east med που σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι με τις ευλογίες των ΗΠΑ, ο Πούτιν δεν ανησυχεί πολύ διότι το εγχείρημα θα πάρει χρόνο, το έργο είναι τεράστιο και Ο Πουτιν έχει εμπιστοσύνη στην ανικανότητα της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας.
Για πολύ καιρό ακόμα η Γερμανία θα παραμένει εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο.
Γιαυτό και η Γερμανία δεν θα διστάσει να βάλει τους ευήθεις Τούρκους και τον στριμωγμένο Ερντογάν να επιτεθούν εναντίον μας για να δημιουργήσουν αναστάτωση στην περιοχή και να καθυστερήσουν την ίδρυση του Κουρδικού κράτους και να διατηρήσουν το σχέδιο του αγωγού του Κατάρ ζωντανό.
Η Ρωσία όμως δεν μπορεί να δεχθεί καμία αναβίωση του σχεδίου αγωγού από το Κατάρ. Όλα τα έσοδα από τις εξαγωγές αερίου προέρχονται από την αγορά της Ευρώπης. Η Κίνα ακόμα δεν έχει αποδώσει διότι παρόλο που έχουν υπογραφεί συμβόλαια ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αγωγοί αερίου από Σιβηρία προς Κίνα. Έξαλλου οι Κινέζοι έκλεισαν αέριο σε τιμές χαμηλότερες από τις ευρωπαϊκές. Η Ρωσική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και ο Πούτιν αναγκάσθηκε για το 2016 και το 2017 να ανακοινώσει μίτωση δαπανών για την άμυνα την στιγμή που αγωνιά για την ολοκλήρωση του τεράστιου εξοπλιστικού του μέχρι το 2024.
Ο Πουτιν δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή στα σχέδια για ίδρυση Κουρδικού κράτους η οποία θα οδηγήσει σε αναβίωση του καταριανού αγωγού που θα του στερήσει το ευρωπαϊκό μονοπώλιο στην αγορά ενέργειας.
Greek Spirit
2-12-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καιρο ειχα να διαβασω κατι τετοιο τεκμηριωμενο και ευστοχο, οσον αφορα την περιοχη του Αρμαγεδδωνα....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...