Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Γερμανία: Θέλεις ελάφρυνση; Πάρε άλλες 50.000 λάθρο.



Θα φωνάζουν όλοι Φρουρά και δεν θάρχεται. Θάχει φύγει για να σωθεί… Σύνδεση του χρέους με το Προσφυγικό

Όπως μεταφέρει κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με άριστη γνώση των συνομιλιών, στο εσωτερικό της Γερμανίας επικρατεί αναβρασμός και η καγκελάριος δέχεται μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα όπως ισχυρίζεται η ίδια να είναι αναγκασμένη να κάνει πίσω σε μια σειρά από ευρωπαϊκές αποφάσεις και πρώτα πρώτα στο προσφυγικό.
Η Μέρκελ θέλει να διώξει πρόσφυγες που έχει δεχτεί στη Γερμανία. Και αυτό θέλει να το πετύχει με διμερείς συμφωνίες, τις οποίες θα επιδιώξει να υπογράψει κυρίως με την Ελλάδα και την Ιταλία.
Όσον αφορά τη χώρα μας, η καγκελάριος εμφανίζεται να συσχετίζει το θέμα με την ελάφρυνση του χρέους που καλείται να συμφωνηθεί αύριο στο Eurogroup. Αν «διευκολυνθεί» στο θέμα των προσφύγων, θα μπορούσε να προσφέρει κάτι παραπάνω στο θέμα της ελάφρυνσης από αυτό που φροντίζει το Βερολίνο να διαρρέει τις τελευταίες εβδομάδες.
Και ενώ μέχρι τώρα ξέραμε ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό ήταν να λαμβάνουν οι πρόσφυγες βίζα εισόδου π.χ. από την Ελλάδα και μετά μέσω των relocation quotas που έχουν συμφωνηθεί να πηγαίνουν στη χώρα της αρεσκείας τους, π.χ Γερμανία, τώρα η Μέρκελ, με την ανοχή των Μακρόν και Γιούνκερ, θέλει να κάνει στροφή 180 μοιρών και να συμφωνήσει σε διμερές επίπεδο ότι οι πρόσφυγες πρέπει να πάνε να κατοικήσουν εκεί που μπήκε η πρώτη σφραγίδα της βίζας εισόδου.
Σε ερώτηση γιατί να πρέπει να επωμιστεί η Ελλάδα αυτό το βάρος, λάβαμε την αναμενόμενη απάντηση που ακούμε χρόνια τώρα, ότι «η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα, η κατάσταση στα νησιά είναι απαράδεκτη, πρέπει να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, θα δοθούν κονδύλια για βοήθεια» κ.λπ.
Σε αντερώτηση πώς μπορεί η χώρα να σηκώσει επιπλέον βάρος υπό αυτές τις συνθήκες, η απάντηση ήταν αποστομωτική: Η Ελλάδα τότε θα πρέπει να κάνει συμφωνία με την Τουρκία, ώστε να επιστρέψει τους πρόσφυγες που ήρθαν από εκεί!
Σε μια τρίτη ερώτηση δε για την κατάσταση στην Τουρκία, τις ελληνικοτουρκικές σχέσεις αλλά και τη μηδενική επαφή Βρυξελλών-Άγκυρας, η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι προέχει η προστασία της κ. Μέρκελ…
Να σημειωθεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ έμεινε μακριά από τις διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά το θέμα των Σκοπίων, αφήνοντας κυρίως τους Αμερικανούς «να κάνουν παιχνίδι». Ο λόγος ήταν για να μη συνδεθεί η συμφωνία με την ελάφρυνση του χρέους, καθώς φαίνεται πως είχε ήδη στο μυαλό της να τη συνδέσει με το μεταναστευτικό.

1 σχόλιο:

☆☆☆ είπε...

Για καθε δηθεν ελαφρυνση χρεους
θα μας "βαραινουν" με επι πλεον
χιλιαδες λαθρο και θα παει αυτο???
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ.
ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ -
ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΩΝ.
☆☆ (ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ) ☆☆

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...