Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Επανεκλέγετε ο Σουλτάνος;Η ώρα της κρίσιμης διπλής εκλογικής αναμέτρησης στην Τουρκία έφτασε .
Έκλεισαν οι κάλπες στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Τουρκία. Η ψηφοφορία σ' αυτή τη χώρα των 81 εκατομμυρίων κατοίκων ολοκληρώθηκε επισήμως στις 5 μ.μ. (τοπική ώρα ). Στην Τουρκία δεν πραγματοποιούνται δημοσκοπήσεις στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων (exit polls)
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, με τα μεγάλα αινίγματα να είναι δυο.
Το πρώτο είναι αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατορθώσει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο και το δεύτερο αν το κόμμα του (AKP) καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Σε όλη την Τουρκία στήθηκαν 180,065 εκλογικά κέντρα, ενώ οι Τούρκοι του εξωτερικού ψήφισαν στα 123 κέντρα σε 60 χώρες
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, στο 9,2% περίπου των καλπών για τις προεδρικές εκλογές, ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 52,56%, ο Μουχαρέμ Ιντζέ ακολουθεί 26,5%, η Μεράλ Ακσενέρ λαμβάνει 7,12% και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς 11,8%.
Αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές, το AKP του Ερντογάν λαμβάνει 45,38 %, 26,77 το CHP του Ιντζέ, 11,66% το «Καλό Κόμμα» της Ακσενέρ και το φιλοκουρδικό HDP 7,65 %.
Νεότερες πληροφορίες και με καταμετρημένο το 14,96% των ψήφων, ο Ερντογάν λαμβάνει το 63%, ο Ιντζέ το 25%, η Ακσενέρ το 8% και ο Ντεμιρτάζ το 5,13%.

 

Και μην αρχίσουμε τα….

Βίντεο-ντοκουμέντα: Δεκάδες περιστατικά νοθείας στις εκλογές…

Aκόμη και τώρα, ειδικά για τους μικρούς που δεν έχουν παντού εκλογικούς αντιπροσώπους, άλλο ψηφίζεις και άλλο βγαίνει. Για να μην πούμε ότι αυτά που σου λένε προεκλογικά δεν έχουν καμία σχέση με ότι πράττουν μετά.ΕΚΤΑΚΤΟ: Σαρωτική νίκη Ρ.Τ.Ερντογάν» με 57% στο 30% των ψήφων! - Παίρνει το 64% στην περιφέρεια! (upd 5)

 

Τουρκικές εκλογές: Με 57% προηγείται ο Ερντογάν με καταμετρημένο το 52 % των ψήφων

 

Η μετεκλογική Τουρκία θα είναι πολύ πιο επικίνδυνη ανεξάρτητα από την ταυτότητα του νικητή


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...