Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Nομίζουν ότι είναι οι ποιο…. αναπτυγμένοι.



Πάντως στην Φώτο οι επτά αυτοχρισμένοι είναι εννιά. Τα δυο γκαρσόνια για να τους σερβίρουν, είναι στις άκρες. Όλων αυτών των καραγκιόζηδων οι χώρες που είναι οι ποιο αναπτυγμένες έχουν γεμίσει για παράδειγμα Κινέζικα προϊόντα. Δεν θα αναφέρουμε άλλες «υποανάπτυκτες» χώρες που υπερτερούν κατά πολύ κάποιων από αυτούς.
«Τίναξε στον αέρα» τη Σύνοδο Κορυφής των G7 ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ καθώς εξαιτίας έντονων διαφωνιών με την Γερμανία για τους δασμούς, αφήνοντας "σύξυλους" τους υπόλοιπους 6 ηγέτες. 
Η αποχώρησή του έρχεται πριν από τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την προστασία των ωκεανών, θέματα για τα οποία η διαφορά ΗΠΑ και λοιπών, είναι χαοτική!
O 71χρονος δισεκατομμυριούχος επέμεινε σε μια πρόταση-πρόκληση που έκανε κατά την άφιξή του στον Καναδά την Παρασκευή να διευρυνθεί και πάλι η G7 περιλαμβάνοντας τη Ρωσία, την οποία απέβαλε το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.
«Η επανένταξη της Ρωσίας θα ήταν ένα θετικό πράγμα», δήλωσε. «Πιστεύω πως είναι καλό για τον κόσμο και καλό για τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, είναι καλό για όλες τις χώρες των G-7. Η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει. Πρέπει να έχουμε ειρήνη στον κόσμο. Δεν ψάχνουμε να παίξουμε παιχνίδια. Η Ρωσία γιατί δεν είναι εδώ;». Ο Ν.Τραμπ έβαλε μπουρλότο, έκανε γνωστές τις προθέσεις του για διαχωρισμό του κόσμου σε βασικούς τομείς όπως εμπόριο, μετανάστευση, παγκόσμια τάξη και έπειτα έφυγε ρίχνοντας την βόμβα:

«Εκμεταλλεύονταν τις ΗΠΑ για δεκαετίες, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Οι Ευρωπαίοι έθαψαν γρήγορα την ιδέα, που προτάθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, για μια ενδεχόμενη επιστροφή της Ρωσίας στους κόλπους της ομάδας, από την οποία αποκλείσθηκε το 2014.
«Μια επιστροφή της Ρωσίας στο σχήμα G7 δεν είναι δυνατή όσο δεν θα βλέπουμε ουσιαστικές προόδους σε σχέση με το ουκρανικό πρόβλημα», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.
Ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος, ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και εκπροσωπεί την ΕΕ κατά τη διάσκεψη κορυφής των G7, δήλωσε ότι η ένωση έχει σαφείς διαφορές σε θέματα εμπορίου, αλλαγής του κλίματος και της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν

H ίδια η Ρωσία αρνήθηκε την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος μιλούσε στη ρωσική τηλεόραση, η Μόσχα «δεν ζήτησε ποτέ να επανέλθει στην G8 και θεωρεί σε κάθε περίπτωση πως η G20, ένα διευρυμένο φόρουμ των αναδυομένων χωρών, είναι το πλέον υποσχόμενο σχήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...