Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Εικόνες που μπορεί να δούμε και εδώ.




Κύπρος, Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018: Τα αεροσκάφη είναι παγωμένα σε χρόνο στο διάδρομο του κυπριακού αερολιμένα που εγκαταλείφθηκε πριν από 40 χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή. Σωροί περιττωμάτων πουλιών καλύπτουν πατώματα, καθίσματα και άλλες επιφάνειες του εγκαταλελειμμένου «αεροδρομίου φάντασμα» στην Κύπρο.
Οι ραγισμένοι τοίχοι του αερολιμένα της Λευκωσίας, το συρματόπλεγμα και το έρημο αεροδρόμιο είναι πολύ μακριά από την ακμή του.
Το αεροδρόμιο εγκαταλείφθηκε μετά την κατάπαυση του πυρός του πολέμου του 1974 και σήμερα παραμένει εγκαταλειμμένο.
Η πόλη της Λευκωσίας είναι η μόνη διαιρεμένη πρωτεύουσα στον κόσμο,  χωρισμένη από μια ζώνη ασφαλείας «πράσινης γραμμής» του ΟΗΕ. Περίπου 112 μίλια χωρίζουν  το βόρειο κατεχόμενο τμήμα του νησιού από την ανεξάρτητη Δημοκρατία της Κύπρου.
Το μέρος  έχει πολλά ονόματα: «πράσινη γραμμή», «νεκρή ζώνη», «no man’s land», «αποστρατικοποιημένη ζώνη».
Αλλά μόνο με έναν τρόπο μπορείς να την επισκεφθείς: με τη συνοδεία των στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί εδώ και μισό αιώνα. «United Nations Buffer Zone. No Unauthorised Entry». Τα τελευταία σαράντα χρόνια  πινακίδες είναι τοποθετημένες εδώ σε τρεις γλώσσες: αγγλικά, ελληνικά και τουρκικά. Πρόκειται για ένα από τα πιο παράλογα μέρη αυτού του κόσμου. Τέσσερις δεκαετίες αποκλεισμένο.
Απαγορεύεται η είσοδος, η βιντεοσκόπηση….
 Ανάμεσα στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις που εγκαταλείφθηκαν ήταν κλασικό παράδειγμα η αντιπροσωπεία της Toyota. Πολλά Corolla και Celica έμειναν σχεδόν ανέγγιχτα για 41 χρόνια, με μόνο την σκόνη να τα ακουμπά.

Δείτε στα παρακάτω λίνκ τις απίστευτες εικόνες.

Αυτοκίνητα που πάγωσαν στον χρόνο - Το γκαράζ της μνήμης ...

 

Planes stand frozen in time on runway of Cypriot airport



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...