Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.



Η συμφωνία των κυβερνητικών ανδρεικέλων (Ελλάδας και Σκοπίων) έχει ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου και στα Σκόπια.
 Στο προτεκτοράτο των Σκοπίων συγκρούονται, εμφυλιοπολεμικά δύο ανδρείκελα των δυνάμεων του 4ου Ράιχ: Πρωθυπουργός και Πρόεδρος.
Αυτή η σύγκρουση πυροδοτεί τέτοιες διχαστικές κορυφώσεις που το προτεκτοράτο θα το τινάξει στον αέρα, πυροδοτώντας, αυτό με τη σειρά του, νέες αιματηρές πολεμικές οξύτητες στην περιοχή και νέες «πρωτοβουλίες» αλλαγής συνόρων.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, μπροστά σε ένα σχήμα οξύμωρο. Τα κυβερνητικά ανδρείκελα της Ελλάδας και των Σκοπίων ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ αυτά που τους διέταξαν τα αφεντικά τους, ΚΑΙ ταυτόχρονα ο Πρόεδρος των Σκοπίων (και αυτός ανδρείκελο που εκτελεί εντολές άνωθεν) ΔΙΑΦΩΝΕΙ με αυτά που υπαγόρευσαν τα μεγάλα αφεντικά, ανοίγοντας έτσι τον Ασκό του Αιόλου για νέο πολεμικό κύκλο αλλαγής συνόρων…
Φαίνεται ότι οι στρατηγικές των ηγετικών κύκλων της Νέας Τάξης συγκρούονται. Άλλες π.χ. οι στρατηγικές επιδιώξεις των Γερμανών και άλλες των ΗΠΑ για την περιοχή.
Φαίνεται, επίσης, ότι η ξαφνική και βιαστική πρεμούρα για την επίλυση του σκοπιανού και η υπαγορευμένη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, να ήταν το πρώτο βήμα (το πρώτο στάδιο) μιας γενικότερης εξέλιξης στην περιοχή, το πρώτο προμήνυμα νέων συμφορών, για τα Βαλκάνια γενικότερα και την Ελλάδα ειδικότερα…
Φαίνεται, τέλος, ότι ο Ιβάνοφ εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, υπακούοντας, μάλλον, στα ανώτατα κλιμάκια της Νέας Τάξης (ΗΠΑ), τα οποία με αφετηρία το όνομα των Σκοπίων και την προδοσία των «αριστερών» ανδρεικέλων, προωθούν (ίσως και σε συμφωνία με τη Ρωσία), νέες ανατροπές και αναδιαρθρώσεις στα Βαλκάνια: Νέους κύκλους αίματος και αλληλοσπαραγμών…

Το σίγουρο πάντως είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι σχεδιασμένη από τους σκηνοθέτες της Νέας Τάξης, με όχημα τα προτεκτοράτα τους (Ελλάδα-Σκόπια) και εκτελεστές τα πολιτικά τους ανδρείκελα: Τσίπρας-Ζάεφ-Ιβάνοφ και CIA…

Με αυτήν την κυβέρνηση όλα είναι πιθανά. Να διαμελιστεί η Ελλάδα σε διάφορα προτεκτοράτα…

resaltomag.blogspot.com

H επίλυση του ονοματολογικού , βαφτίζοντας Μακεδόνες του Σλάβους που ήλθαν τον  6ο αιώνα μ. Χ. στην περιοχή   και η πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων του κράτους των Σκοπίων  με τη χώρα μας ,κυρίως εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ξένων ( δεν είναι τυχαίοι οι έπαινοι των διεθνών Μ.Μ.Ε. και των ξένων κυβερνήσεων με εξαίρεση τη Ρωσία που βλέπει να περιορίζεται η επιρροή της στη Βαλκανική )  και δίνει προσωρινή σταθερότητα στη εύθραυστη  Σκοπιανή κρατική οντότητα .

Ένα σενάριο που πιθανόν να λάβει χώρα στο απώτερο μέλλον είναι το εξής:
 Επιλύεται το θέμα ,  ομαλοποιούνται οι σχέσεις των δύο χωρών  και σταδιακά επιστρέφουν και εγκαθίστανται στη γη των προγόνων τους
οι απόγονοι  αυτών που λόγω του αιματοκυλίσματος που έκαναν εγκατέλειψαν την Μακεδονία μετά από τα αιματηρά γεγονότα και κατέφευγαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
 Στη συνέχεια αρχίζουν δικαστικά να ζητούν τις περιουσίες των προγόνων τους ( οι συγκυρίες τους βοηθούν )  και βρίσκουν δικαίωση .     
 Σε  μία μελλοντική στιγμή ( πάντα με τη βοήθεια αυτών που απεργάζονται σχέδια σε βάρος των μικρών κρατών )  η αλβανική εθνότητα των Σκοπίων κάνει δημοψήφισμα και ζητά αυτοδιάθεση και ένωση με την Αλβανία ή το Κόσοβο ή τη  Νότια Σερβία .
Τότε οι «Βορειο-μακεδόνες» τι θα κάνουν ; Το πιθανότερο θα ζητήσουν την ένωση με τη «Νότια Μακεδονία» ( θα έχει προετοιμαστεί το κλίμα από διαμορφωτές γνώμης και υποκινητές από το εξωτερικό  )  για να ανασυσταθεί η αρχαία Μακεδονία ως Νέο Κράτος. .


Εύχομαστε το παραπάνω σενάριο να μην λάβει σάρκα και οστά , αλλά  περίπου την ίδια θεωρία για δήθεν  απελευθέρωση της Μακεδονίας  από τον Οθωμανικό ζυγό χρησιμοποίησαν  και οι  οργανώσεις των  « Εξαρχικών» υποκινούμενοι από τη Βουλγαρία και έκαναν στην περιοχή του Μοναστηρίου  στις 20 Ιουλίου 1903 την επανάσταση του Αγίου Ηλία (Ίλιντέν ) την οποία στήριξαν άθελά τους και  αρκετοί Έλληνες . Ευτυχώς  την επόμενη χρονιά άρχισε να φουντώνει ο Μακεδονικός αγώνας  και μέχρι το 1908 ( που ξέσπασε η επανάσταση των Νεότουρκων στη Θεσσαλονίκη)  μειώθηκε η βουλγαρική επιρροή  ώστε το 1912   να είναι  έτοιμες  οι Συνθήκες για την απελευθέρωση  της Μακεδονίας από τον Ελληνικό Στρατό .

 

 «Ιστορική συμφωνία» λένε οι Αλβανοί, για το ξεπούλημα της Μακεδονίας


Να περιμένουμε εάν δεν πέσουν, να ανοίξει το θέμα Τσαμουριά, και μειονότητα Θράκης μετά την εκλογή Ερντογάν που είναι σίγουρη παρά τα όσα λένε. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...