Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Τσου ρε Λάκη.


Τα κενά της ελληνικής νομοθεσίας και της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται ο μόδιστρος Λάκης Γαβαλάς για το σπίτι που έχει στη Μύκονο, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο στόχαστρο των ανδρών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Το σπίτι του κ. Γαβαλά έχει δεσμευτεί από την Ανεξάρτητη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος από παλαιότερες υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο ίδιος, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, η δίκη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα ο πρώην μόδιστρος να εκμεταλλεύεται ακόμη το ακίνητο.
Επί της ουσίας, ο κ. Γαβαλάς επωφελείται από το κενό της σχετικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, το σπίτι είχε ενοικιαστεί από τον κ. Γαβαλά σε ιδιώτη, ο οποίος με τη σειρά του το ενοικίαζε σε αλλοδαπούς τουρίστες. Η λεπτομερής έρευνα, που ακολούθησε, αποκάλυψε ότι τον Απρίλιο του 2018, είχε υποβληθεί στο TAXIS δήλωση μίσθωσης του ακινήτου, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον μισθωτή εννέα ημέρες αργότερα. Πρόκειται για επαγγελματική/εμπορική μίσθωση, με μηνιαίο μίσθωμα 1.666,67 ευρώ, με δωδεκαετή περίοδο ισχύος. Μάλιστα, αναφέρεται ότι, για τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το μίσθωμα τριπλασιάζεται.
Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όμως, δεν δήλωνε εισόδημα από μίσθωση ακινήτου και δεν υπέβαλε έντυπο Ε2, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία. Επιπλέον, o μισθωτής του ακινήτου δεν δήλωνε εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε είχε κάνει έναρξη επιτηδεύματος ως όφειλε, παρ΄ όλο που οι καταθέσεις των πελατών, που μισθώνουν τη βίλα, γίνονται σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό. 
Την εκμετάλλευση του ακίνητου είχε μια μεσίτρια, η οποία μόλις οι άνδρες της ΑΑΔΕ αποκάλυψαν την ταυτότητά τους στην έφοδο την προηγούμενη εβδομάδα, συνεργάστηκε μαζί τους και τους αποκάλυψε όλη την ιστορία.
Σημειώνεται, σύμφωνα πάντα με κύκλους προσκείμενους στην ΑΑΔΕ, πως ούτε το τρίτο φυσικό πρόσωπο δήλωνε τα μισθώματα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ούτε ο κ. Γαβαλάς δήλωνε το ενοίκιο που έπαιρνε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σ αυτη τη βίλα ο Γαβαλάς τηγανίζει τό ψάρι κι από τίς δύο μεριές ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...