Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Με το όνομα τους όλα ...

Σύμφωνα με πληροφορίες που ξεκίνησαν από έρευνα του National Review Αυστραλίας, η κυβέρνηση Ζελένσκι, στις αρχές του 2020 προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση για την πώληση γης σε ξένες εταιρείες (σε τεράστια κλίμακα), όπως φάνηκε στην πορεία. Τρεις γιγαντιαίες πολυεθνικές με έδρα τις ΗΠΑ, είχαν αγοράσει μέχρι την έναρξη του πολέμου 170.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργήσιμης γης από τα 603.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της συνολικής έκτασης της χώρας! Ναι δεν γράψαμε λάθος. Αγόρασαν με συνοπτικές διαδικασίες το 28% της Ουκρανίας! Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ούτε κατά προσέγγιση πουθενά στον κόσμο.

Μεταξύ των εταιρειών που αγόρασαν τεράστιες εκτάσεις ουκρανικής γης, είναι οι αμερικανικοί πολυεθνικοί κολοσσοί Cargill, Dupont και Monsanto. Το ενδιαφέρον του αυστραλιανού ΜΜΕ, που ξεκίνησε την έρευνα οφείλεται στο γεγονός ότι στη Monsanto συμμετέχουν με μεγάλα ποσοστά εκτός των αμερικανικών κεφαλαιούχων και κεφαλαιούχοι από τη Γερμανία και την Αυστραλία.

Συνολικά 10 μεγάλες εταιρείες (ανάμεσά τους είναι και κινεζικές) κατέχουν πάνω από το 70% της ουκρανικής αγοράς γεωργικών προϊόντων. Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης Ζελένσκι του 2020 θεωρήθηκε σκανδαλώδης κι όχι αδίκως. Εκφράστηκαν έντονες καταγγελίες εις βάρος και του ίδιου του Ζελένσκι, αλλά η αμέριστη δυτική υποστήριξη και το πολεμικό κλίμα που επικρατούσε και τότε στην Ουκρανία δεν επέτρεψε ούτε την διερεύνηση του σκανδάλου, ούτε βέβαια την αναχαίτιση της μαζικής εκποίησης τεράστιων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης.

 

Το 28% της ουκρανικής γης σε τρεις πολυεθνικές!

 

Κωνσταντινούπολη: Ομάδα ειδικών επιθεωρεί το πλοίο με τα σιτηρά από την Ουκρανία

 

Σκοτώθηκε από βομβαρδισμούς ο μεγαλύτερος παραγωγός και έμπορος σιτηρών

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμ γιαυτό τόσος πόνος, κλάμα και οδυρμός για τους "Ουκρανούς" από την οδυρομένη Ατλαντίδα. Ο κακός Βλάντ τους χάλασε την πίτ τα. Και που να βρίσκεται άραγε όλη αυτή η εύφορη γη? Πάντως όχι στα δυτικά του Κιέβου!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...