Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Δεν θα μείνει ψάρι για ψάρι.

 

Έντεκα πυραύλους εκτόξευσε η Κίνα προς την Ταϊβάν την ώρα που ο στρατός ετοιμάζεται για πόλεμο. Σημειώνεται ότι οι κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το μεσημέρι -τοπική ώρα- το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV ανέφερε: «Από τον κινεζικό στρατό επιλέχθηκαν έξι σημαντικές περιοχές γύρω από το νησί και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όλα τα πλοία και τα αεροσκάφη δεν θα πρέπει να εισέλθουν στις σχετικές θαλάσσιες περιοχές και στον εναέριο χώρο».

 Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι οι ψαράδες της Ταϊβάν, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Associated Press, είναι τα άμεσα θύματα της έντασης. «Αυτό θα μας επηρεάσει σίγουρα, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε;», αναφέρουν οι κάτοικοι της Ταϊβάν. Ο ιδιοκτήτης αλιευτικού σκάφους, Chou Ting-tai, ανέφερε: «Είναι πολύ κοντά μας. Αυτό σίγουρα θα μας επηρεάσει, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε;».

Ωστόσο, ο διευθυντής της Ένωσης Ψαράδων,Chen Wen-ching, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος είναι μεγάλος, καθώς οι ασκήσεις γίνονται κατά τη διάρκεια της αλιευτικής περιόδου. «Πολλοί ψαράδες διαμαρτύρονται. Θέλουν να διεξάγουν ασκήσεις εδώ γύρω και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», είπε.

Και συνέχισε: «Πρέπει να ενημερώσουμε τους ψαράδες μας να εγκαταλείψουν την περιοχή των ασκήσεων, για να αποφύγουμε καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και απώλειες περιουσιών».

 

Απειλούν με πλήγμα την Ταϊπέι: Κινεζικοί υπερηχητικοί πύραυλοι περνούν “σουβλάκι” την Ταϊβάν & βομβαρδίζουν στην ΑΟΖ Ιαπωνίας -7η Ζώνη περικύκλωσης του νησιού

 

«Πιστολιές στον αέρα» από Κίνα: Δεν «πυροβόλησε» όταν έπρεπε & τώρα ρίχνει πυραύλους… πάνω από την Ταϊβάν

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΤΕ ΣΤΟΥ ΑΠΠ ΒΠΠ ΠΟΥ ΦΕΥΓΑΝ ΟΙ ΤΟΡΠΊΛΕΣ ΑΒΕΡΤΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑΧΕΣ ΟΥΤΕ ΛΈΠΙ.

🤣ΞΕΧΑΣΑ Ο ΡΑΜΠΟΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ Κ ΕΝΑ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΓΛΥΦΟΥΝ ΠΟΥΤ ΙΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΠΠ Κ ΣΤΑΡ ΓΟΥΟΡΣ.🤔

ΌΜΟΡΦΑ ΚΟΜΜΈΝΗ ΤΣ!ΤΑ ΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...