Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Οι σούπερ μοναχές, με την σούπερ Μερσεντές των 150.000 ευρώ?



Πρόκληση σε περίοδο λιτότητας κι ενώ η Εκκλησία αρνείται να φορολογηθεί. Μερσεντές 150.000 ευρώ στην ιδιοκτησία του μοναστηριού!

Μοιάζει πραγματικά προκλητικό, σε περίοδο σκληρής λιτότητας στην οποία πολλοί παράγοντες της Εκκλησίας αρνούνται να συμβάλλουν με τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, μια Μονή να έχει στην ιδιοκτησία της ένας υπερπολυτελές αυτοκίνητο για τη μετακίνηση των αδελφών της, που έχουν απαρνηθεί τα εγκόσμια και κάθε υλική απόλαυση... Η απαστράπτουσα Μερσεντές της φωτογραφίας κυκλοφορούσε χθες το πρωί με επιβαίνουσες... τέσσερις μοναχές, προκαλώντας πολλές απορίες, και όχι πολύ κολακευτικά σχόλια. Με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας, αναζητήσαμε τα στοιχεία της ιδιοκτησίας του υπερπολυτελούς οχήματος Mercedes-Benz R-class, που ίσως είναι το μοναδικό το οποίο κυκλοφορεί στην περιοχή.
Έτσι διαπιστώσαμε με πραγματική έκπληξη, είναι η αλήθεια, ότι οι μοναχές δεν... δανείστηκαν το όχημα για τις μετακινήσεις τους, αφού ανήκει στη ΜονήΚεράς, στην οποία προφανώς υπηρετούν κι οι ίδιες. Είναι, λοιπόν, ιδιοκτησία του μοναστηριού και στο όνομα 6 καλογραιών... Για την ιστορία, η αξία του συγκεκριμένου οχήματος, όταν εισήχθη για πρώτη φορά στηνΕλλάδα, πριν 4 χρόνια, ξεκινούσε απ’ τις 70.000 ευρώ, ενώ σήμερα φτάνει μέχρι και τις 150.000! Το ερώτημα είναι, σε μια εποχή τόσο σκληρή για τον απλό κόσμο, πώς είναι δυνατόν άνθρωποι του Θεού, και μόνο με την κυκλοφορία ενός τέτοιου υπερπολυτελούς οχήματος, να προκαλούν; Κι αφού η Εκκλησία δεν έχει περιουσία, παρά μόνο για τις φιλανθρωπίες, πώς αγοράστηκε η Μερσεντές; Αλλά κι αν είναι δωρεά (!), γιατί δεν εκποιήθηκε υπέρ των φτωχών και αδυνάτων, αλλά χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις των μοναχών; Πηγή

Οι σιγανο…μοναχές έχουν χεστεί στο τάλιρο από τα κορόιδα που πάνε για να τις επισκεφτούν και να ρίξουν το χρήμα εν ονόματι της πίστεως αγάπης και ελπίδας. Η ΜΕΡΤΣΕΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Στο μοναστήρι (ο θεός να το κάνει) «παίζονται» χοντρά λεφτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...