Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μίζες και στην Ελλάδα φέρεται να έδωσε η Deutsche Βahn.



Μίζες και στην Ελλάδα φέρεται να έδωσε η Deutsche Βahn. Ο γερμανικός οργανισμός Σιδηροδρόμων βρίσκεται στην αρχή σημαντικής υπόθεσης δωροδοκίας. Η θυγατρική της DΒ Ιnternational δωροδόκησε αρμόδιους για αποφάσεις σε θέσεις-κλειδιά σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Αλγερία και η Ρουάντα. Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης έχει εκκινήσει διαδικασία ανακρίσεων υπόπτων, στελεχών της εταιρείας. Το ποσό που φέρεται να δόθηκε για μίζες είναι «μονοψήφιος αριθμός εκατομμυρίων ευρώ», σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της μητρικής Deutsche Βahn. Η περίοδος που ερευνάται για μίζες αφορούν το διάστημα από το 2005 μέχρι σήμερα.

Εκ μέρους της Deutsche Βahn το μέλος του κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Γκερτ Μεχτ δήλωσε πως ο οργανισμός έχει «ζωτικό ενδιαφέρον να διαλευκανθεί η υπόθεση γρήγορα και σε βάθος». Πέρυσι η επιχείρηση είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές για παρατυπίες, που αποτέλεσαν και την αφετηρία των ανακριτικών ερευνών.
Μετά τις Siemens, ΜΑΝ, Ferrostaal και Daimler, η Deutsche Βahn προστίθεται στον κατάλογο των γερμανικών εταιρειών που διακίνησαν μίζες στην Ελλάδα. Η ειδοποιός διαφορά της υπόθεσης Deutsche Βahn είναι ότι δεν πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση αλλά για οργανισμό του γερμανικού Δημοσίου.

Οι γερμαναράδες εφάρμοσαν παγκοσμίως το κόλπο του λαδώματος σε αξιωματούχους γνωρίζοντας ότι είναι ο ποιο αναίμακτος τρόπος επικυριαρχίας. Προσπάθησαν και συνεχίζουν να το προσπαθούν, διότι δεν έχουν σκοπό να σκοτωθεί ούτε ένας γερμαναράς στον νέο πόλεμο που κάνουν. Βρήκαν και στην Ελλάδα πεδίο δόξης λαμπρό αφού εμείς είμαστε εκτος των αλλων ,οι εφευρέτες της δοσολογίας και της προδοσίας αρχής γινομένης από τον… εφιάλτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...