Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Εκφυλισμός, υπό τριπλή κατοχή



Πολλοί με ρωτούν γιατί δεν ασχολούμαι πλέον με τα καίρια, μεγάλα και σοβαρά θέματα, όπως είναι τα εθνικά, τα οικονομικά, τα πολιτικά κ.α. και γιατί εργάζομαι πλέον στις κουτσομπολίστικες τηλεοπτικές εκπομπές. Η απάντηση είναι απλή και στηρίζεται σε δύο σκέλη: Ως δημοσιογράφος είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος γιατί δικαιώθηκα σε όλες τις προβλέψεις μου, από το 1970 ως τώρα, και έγραψα όσα έπρεπε να γράψω για τα μεγάλα αυτά θέματα που απασχολούν την χώρα, όταν οι σημερινοί πρωταγωνιστές της δημόσιας ζωής, όχι μόνον δεν είχαν την γνώση αλλά και με χαρακτήριζαν ακραίο και ανεδαφικό. Ταυτοχρόνως, όμως, είμαι και δυστυχής, γιατί η συμπεριφορά των πολιτικών και οι πολιτικές, που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, οδήγησαν στην ηθική, εθνική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία. Ο δεύτερος λόγος είναι, ότι οι συμπεριφορές των πρωταγωνιστών του life style είναι λιγότερο ένοχες και απαξιωτικές από τις συμπεριφορές των πολιτικών μας, που μας έχουν βυθίσει σε ένα απέραντο τέλμα. Η Τζούλια και οι παρεκτροπές της, που καυτηριάζουμε με περισσή υποκρισία, είναι πολύ πιο έντιμη από τη διαγωγή ορισμένων πολιτικών και παραγόντων της δημόσιας ζωής που ασελγούν εις βάρος του ελληνικού λαού.

Όπως έγραψα πριν από καιρό, η Ελλάδα είναι χώρα υπόδουλη. Το επιβεβαίωσε προσφάτως στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Και είναι υπόδουλη υπό τριπλή κατοχή. Όπως στον πόλεμο υποδουλωθήκαμε στους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Βούλγαρους σήμερα είμαστε υποδουλωμένοι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην Commission και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι εκπρόσωποι των οποίων ήδη εγκαταστάθηκαν στη χώρα και ανέλαβαν την ουσιαστική διακυβέρνηση του κράτους. Όποιος από εσάς νομίζει, ότι κυβερνούν οι Έλληνες υπουργοί, τραπεζίτες, πολιτικοί κλπ. είναι βαθιά νυχτωμένος!!!

Εμείς που ζήσαμε μέχρι σήμερα είμαστε οι ευτυχείς. Ζήσαμε πλουσιοπάροχα με δανεικά. Τα παιδιά μας στα οποία παραδίδουμε την σκυτάλη είναι καταχρεωμένα με τις δικές μας ενοχές και καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα. Όχι μόνον γιατί θα επιβαρυνθούν με το τεράστιο αυτό οικονομικό βάρος, αλλά γιατί τα οδηγήσαμε σε έναν εκφυλισμό της κοινωνίας, που δεν έχει όραμα, δεν πιστεύει σε αξίες και θεσμούς, δεν μετέχει της ελληνικής παιδείας και δεν παράγει τίποτα!!! 500.000 ελληνόπουλα με πτυχία, masters , και PHD είναι ξενιτεμένα και εργάζονται στην Ευρώπη και στην Αμερική αφού προσλήφθηκαν αμέσως στέλνοντας απλώς μέσω του internet το βιογραφικό τους, γλιτώνοντας τον εξευτελισμό της προσωπικότητάς τους να παρακαλούν κατουρημένες ποδιές για να βρουν στην χώρα τους εργασία!!!

Η νέα τραγική κατάσταση, στην οποία οδηγήθηκε η χώρα, μας οδηγεί σε ένα χρήσιμο διδακτικό συμπέρασμα: ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη ενός κράτους και μιας κοινωνίας δεν γίνεται από τον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και παραγγέλνοντας πίτσες. Ο λαός μας είναι σε παρακμή. Και δεν έχει το κουράγιο να αντισταθεί και να αγωνιστεί, όπως αντιστέκονται και αγωνίζονται άλλοι λαοί είτε στα πεδία των μαχών είτε στα σύγχρονα μέτωπα της τεχνολογίας, της επιστήμης και της οικονομίας. Ο Εβραίος, ο Παλαιστίνιος, ο Αφγανός πατριώτης, ζει και εργάζεται, έχοντας το όπλο στον ώμο. Και αλίμονο αν κανείς επιβουλευτεί τις πατρίδες τους. Εμείς ξεφτιλιζόμαστε καθημερινά και χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία από τους Τούρκους, τους Αλβανούς , τους Σκοπιανούς κ.α. και δεν μας καίγεται καρφί γιατί ζούμε με την ψευδαίσθηση, ότι είμαστε υπέρ της ειρήνης και των δημοκρατικών διαδικασιών. Και αυτό είναι το τραγικό. Γιατί ούτε ζούμε ειρηνικά αφού έχουμε κατακτηθεί χωρίς πόλεμο, από τους ξένους και δεν μπορούμε να ζήσουμε με ασφάλεια, ούτε έχουμε Δημοκρατία αφού δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και οι πολίτες αντιμετωπίζονται ο καθένας ξεχωριστά και άνισα.

του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου

papadopoulos.evag@gmail.com

http://vpapadopoulos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...