Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Με όλους τους…. αθώους είχε νταραβέρια ο…. αθώος ?



Κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή συναντούσε ουκ ολίγες φορές στα υπουργεία τους ο Μ. Χριστοφοράκος. Αυτό κατέθεσε χθες το δεξί του χέρι, η γραμματέας του Κατερίνα Τσακάλου, ενημερώνοντας την εξεταστική επιτροπή για τις επαφές του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens με πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας ανέφερε ότι ο κ. Χριστοφοράκος επισκεπτόταν πολλές φορές την Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο της στο υπουργείο, ενώ έστελνε δώρα στις ονομαστικές εορτές και τα Χριστούγεννα. Επαφές αλλά αραιότερες είχε και με τον Π. Δούκα, ενώ κάποιες λίγες επισκέψεις έκανε και στο υπουργείο Οικονομικών όταν τσάρος της Οικονομίας ήταν ο Γ. Αλογοσκούφης.

Η κ. Τσακάλου επέμεινε ότι όσα είχαν καταγραφεί στο περιβόητο ημερολόγιο για συναντήσεις και τηλεφωνικά ραντεβού με πολιτικούς ήταν ακριβέστατα καθώς, όπως δήλωσε, αν υπήρχε αναβολή ή ματαίωση καταγράφονταν. Γνωστοποίησε δε ότι κατά την περίοδο προ των εκλογών πύκνωναν οι επαφές του με τους υπεύθυνους οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είτε με πρωτοβουλία δική τους είτε έπειτα από πρωτοβουλία του Χριστοφοράκου. Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις του με μέλη του πολιτικού συστήματος η μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι στο περιβόητο ταξίδι του Μ. Λιάπη τον Ιούνιο του 2006 στην Αυστρία μαζί με τον Χριστοφοράκο είχε η ίδια εξασφαλίσει τα εισιτήρια.

Επαφές είχε επίσης με τον Γ. Βουλγαράκη, ενώ, όπως γνωστοποίησε, ο μοναδικός πολιτικός που είχε δει να επισκέπτεται τον επικεφαλής της Siemens Ελλάδας στο γραφείο του ήταν ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τ. Μαντέλης.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...