Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Έπρεπε πρώτα να φάει την… «σφαλιάρα» της από τον ..Ομπάμα?


Αλλαγή στάσης από την καγκελάριο της Γερμανίας, η οποία στις πρώτες της δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, δήλωσε ότι η χώρα της θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βοηθήσει την Ελλάδα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, τόνισε, επαναλαμβάνοντας όμως και τις «υποχρεώσεις της Αθήνας». Η Γερμανία θα ανταποκριθεί στις ευθύνες της, αλλά το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάδα. Η καγκελάριος τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί η ενεργοποίηση του μηχανισμού οικονομικής βοήθειας και οι διαπραγματεύσεις, καθώς διακυβεύεται η σταθερότητα του ευρώ: «είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επισπευστούν» Θετική ήταν η Μέρκελ, στο ενδεχόμενο βοήθειας και ζήτησε επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. "Πρόκειται για την σταθερότητα της ζώνης του ευρώ ως σύνολο. Η Ελλάδα οφείλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών", τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος. "Ο γερμανικός τύπος αναφέρεται σήμερα στο χαμένο στοίχημα της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, η οποία, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα επέμεινε να αρνείται την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, τώρα πρέπει να τη δικαιολογήσει στους ψηφοφόρους της.

Νωρίτερα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με θέμα συζήτησης την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Ο Ομπάμα συζήτησε με την Άνγκελα Μέρκελ την ελληνική κρίση και τόνισε τη σοβαρότητα της έγκαιρης υποστήριξης προς τη χώρα μας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. «Συζήτησαν τη σοβαρότητα της αποφασιστικής δράσης από την Ελλάδα και της έγκαιρης υποστήριξης από το ΔΝΤ και την Ευρώπη για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών της Ελλάδας», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Μετά τον πάγο που της έβαλε ο αμερικανός, άλλαξε τροπάριο διότι είδε ….τα ραδίκια ανάσκελα..Μάλλον από αύριο θα είναι ποιο «γλυκιά», (όσο μπορεί να γίνει μια τέτοια μουτσούνα), και ίσως να δούμε και μια ταυτόχρονη πτώση στα σπρεντ, διότι το ένα ακολουθεί το άλλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...