Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Στην δημοσιότητα οι Φώτο του ληστή της Πάρου.


Το κουβάρι για τον εντοπισμό, που στη συνέχεια οδήγησε στη σύλληψη, του 29χρονου Αναστάσιου Θεοφίλου, του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 17-12-1982 στη Θεσσαλονίκη, και είναι διαδικτυακός φίλος της Δούρου και του Στρατούλη ξετυλίχτηκε αμέσως μόλις οι  αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν, μέσα από την παρατήρηση του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, ότι ένας από τους ληστές και ο δολοφόνος του άτυχου Δημήτρη Μίχα είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για θέματα τρομοκρατίας.

Ο πρώην φοιτητής της θεολογικής σχολής, που φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε τον  53χρονο οδηγό ταξί στη Νάουσα της Πάρου, σκοτώνοντας τον ακαριαία, μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών αμέσως μόλις επέστρεψε στην Αθήνα μαζί με τους συνεργούς του με το πλοίο της γραμμής.


Ο 29χρονος, που μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, για λίγες ημέρες κρυβόταν σε περιοχή της Στερεάς Ελλάδας με τις αρχές ωστόσο, να παρακολουθούν όλες τις κλήσεις που έκανε από το τηλέφωνο τ ου εκείνες τις ημέρες.

 Ο 30άχρονος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου. Ωστόσο –όπως όλα δείχνουν- σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος και πάλι με τη δικαιοσύνη καθώς η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον συνδέει και με τη “γιάφκα” της οργάνωσης “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” στην συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο, η οποία ανακαλύφθηκε τις 5 Δεκεμβρίου 2010.
Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορουμένου.
Ο 30χρονος αντιεξουσιαστής που διαμένει μονίμως στην Θεσσαλονίκη , δηλώνει άνεργος, είχε καταγραφεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην δράση των “Πυρήνων της Φωτιάς” και κυρίως με την αποθήκευση και μεταφορά όπλων της οργάνωσης από Αγρίνιο και Πάτρα προς Αθήνα . Εκείνη την περίοδο -μετά την αποστολή των δεμάτων βόμβες- είχαν βρεθεί οπλαποθήκες σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στον Πειραιά κι είχαν συλληφθεί τέσσερα μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες ο 29χρονος στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε το ρόλο της αντί-παρακολούθησης. Δηλαδή έβλεπε εάν παρακολουθούνταν από αστυνομικούς τα «εκτελεστικά» μέλη της οργάνωσης.

Αρκετές φορές έχει παρατηρηθεί η διασύνδεση των ενόπλων ληστών με την τρομοκρατία. Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αρχές είναι, εάν ο 29χρονος μαζί με τους συνεργούς του, είχαν ή σκόπευαν να συστήσουν τρομοκρατική οργάνωση. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, μέλη της οργάνωσης των "Πυρήνων της Φωτιάς" -μεταξύ των οποίων και ο Αναστάσιος Θεοφίλου- να σχεδίαζαν νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο Αναστάσιος Θεοφίλου μέχρι αυτή την ώρα κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και δεν «δίνει» τίποτα στους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής.


Στα χεριά όμως των αρχών υπάρχουν δύο δυνατά «χαρτιά» και αυτά δεν είναι άλλα από το κινητό του 29χρονου και τα οκτώ κλειδιά που βρέθηκαν πάνω του κατά την σύλληψη.


Το ένα από αυτά ταυτοποιήθηκε με το διαμέρισμα του στη Θεσσαλονίκη όμως τα υπόλοιπα εφτά μέχρι αυτή τη στιγμή οι αρχές δεν γνωρίζουν που ανήκουν. Θεωρούν ωστόσο  βέβαιο την ύπαρξη γιάφκας με γκαράζ.

Πλέον ζητούμενο από τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ είναι να προσδιορίσουν τους συνεργούς του 30χρονου . Παράλληλα εκφράζουν ι η άποψη ότι η ληστεία αυτή στην Πάρο εντάσσεται στην προσπάθεια αυτοχρηματοδότησης νέων οργανώσεων αντάρτικου πόλης και πιθανόν του άφαντου αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη.

Ήδη εξετάζονται εξονυχιστικά και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις άμεσα.  


Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ


Διαβάστε για τον θαυμασμό του για τον Πάσαρη, για την τρομοκρατική οργάνωση... 17 Νοέμβρη  και πολλά... άλλα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...