Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Τι φοβάται ο Καρατζαφέρης και δεν μιλά. Αφού γνωρίζει…. Πολλά.


Με την "γιάφκα" της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" στην συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο , η οποία ανακαλύφθηκε τις 5 Δεκεμβρίου 2010, "συνδέει" η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την αιματηρή ληστεία στην Πάρο πριν από δέκα ημέρες! Το πρώτο ερώτημα που τίθεται σχετίζεται με τον συγκεκριμένο ρόλο του Τάσου Θεοφίλου σε αυτό το παζλ του κόσμου της ένοπλης βίας στην Ελλάδα τόσο όσον αφορά στον κύκλο επαφών του στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Το ζήτημα που ερευνάται είναι το κατά πόσο ο ρόλος του ήταν περιφερειακός όσον αφορά στους Πυρήνες της Φωτιάς, δηλαδή ρόλος επιχειρησιακής υποστήριξης (γιάφκα Αγρινίου), ή περισσότερο κεντρικός αλλά και διαμεσολαβητικός. Ρόλος, δηλαδή, που συνίσταται στη διαχείριση των σχέσεων μεταξύ διαφορετικών ομάδων δράσης.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια, βασιζόμενη σε παλιότερα ευρήματα αλλά και στις νέες συγκυρίες (εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη). Διερευνάται το ενδεχόμενο ο Τάσος Θεοφίλου να αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των Πυρήνων της Φωτιάς και των Επαναστατικών Πυρήνων, αλλά αντιμετωπίζεται και το σενάριο το ίδιο πρόσωπο να έχει σχέσεις και με τον ιδιαίτερο κύκλο της Σέκτας Επαναστατών. Όλα τα παραπάνω διερευνώνται ως εκδοχές.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της Κυριακής 19 Αυγούστου, η αστυνομία προέβη σε στοχευμένες εφόδους σε σπίτια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Στην πρωτεύουσα διεξήχθη ειδική επιχείρηση σε συγκεκριμένη συνοικία, με στόχο τον εντοπισμό νέων στοιχείων, όπλων αλλά και προσώπων που ήταν σε επαφή τα δύο τελευταία χρόνια με τον Τάσο Θεοφίλου. Οι «επαφές» αυτές έχουν διαπιστωμένα εντοπιστεί στην Καλλιθέα και στον ευρύτερο χώρο των Εξαρχείων στην Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη.
Όταν συνελήφθη ο Δημήτρης Μαλικόπουλος, που σκότωσε πέντε στην Κύπρο, δημοσιεύματα του τύπου τον “ήθελαν” ως εκτελεστή της “Σέχτας Επαναστατών” και  δολοφόνο του Σωκράτη Γκιόλια.
Αντίστοιχες αναφορές υπάρχουν τις τελευταίες ώρες και για το πρόσωπο του Τάσιου Θεοφίλου ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για την ληστεία στην Alpha Bank της Πάρου.
Οι θεωρίες, για συγκοινωνούντα δοχεία ανάμεσα στην τρομοκρατία και το κοινό ποινικό έγκλημα, πυκνώνουν.
Ειδικά για την  περίπτωση του Γκιόλια πάντως  δεν ήταν λίγοι εκείνοι τότε που σημείωναν με νόημα πως «εδώ έχουμε να κάνουμε με πληρωμένο συμβόλαιο.»
Λάδι στη φωτιά εκείνης της  φημολογίας ήταν και μια  διφορούμενη αποκάλυψη που είχε κάνει στην Βουλή ο γνωρίζων πολλά, αλλά ως γνωστόν τα πετά σε στυλ ρουκέτας, Γ. Καρατζαφέρης, που αυτές τις ημέρες απουσίαζε στην Κύπρο, για να «ενημερωθεί» από  τις  εκεί..εταιρίες του.
 Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε τότε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα «Οι εξελίξεις των ερευνών σχετικά με τη ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ», είχε  αναφερθεί και στον Σωκράτης Γκιόλια:
Γιατί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του άνοιξαν ένα χρόνο μετά και όχι από την πρώτη ημέρα;».
Τι έγινε με εκείνους που μίλησαν με το Γκιόλια το τελευταίο 24ωρο; Ακόμα δεν έχει κληθεί κανείς!
Ανάμεσα σε αυτούς, μάλιστα, και κορυφαίος επιχειρηματίας της χώρας. Γιατί δεν τον καλέσατε να τον ρωτήσετε; Ένα χρόνο για το άνοιγμα του υπολογιστή και του τηλεφώνου του;
Η γραφολογική εξέταση παρεδόθη πριν 1 μήνα. 11 μήνες; Δεν είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κ. Υπουργέ; Δεν είναι εύλογα τα ερωτήματα;
Επίσης, η βαλλιστική έρευνα έκανε 11 μήνες!»
( ο μεγάλος ήξερε ποιος ήταν ο ..επιχειρηματίας, και είχε … βουλευτική ασυλία, αλλά προτίμησε να πετάξει την ρουκέτα προς …..εξαργύρωση).  
Καθώς λοιπόν οι Αρχές ακουμπάνε τις διασυνδέσεις ποινικών και τρομοκρατίας, η συγκεκριμένη δήλωση του Καρατζαφέρη λαμβάνει άλλες διαστάσεις.  Εάν οι Αρχές κρατάνε τον εκτελεστή της Σέχτας  πολύ πιθανόν να ανοίξουν στόματα και να ακουμπήσουν τον “μυστηριώδη” επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε το θύμα, λίγο πριν εκτελεσθεί, σύμφωνα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
 
Είναι λοιπόν ο 29χρονος Τάσος Θεοφίλου ο ένας εκ των τριών εκτελεστών του Σωκράτη Γκιόλια; Πληροφορίες που διαρρέονται από την Αντιτρομοκρατική αφήνουν ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Η ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού (DNA) φαίνεται να τον συνδέει με την μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το protothema.gr,  αναφέρουν πως ο 29χρονος συλληφθείς που ήταν γνωστός στις αρχές για τη συμμετοχή του στο λεγόμενο αντάρτικο πόλης, ενδέχεται να είναι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «ΣΕΧΤΑ».

Η αστυνομία ερευνά στοιχεία τα οποία αν επαληθευτούν θα συνδέουν τον 29χρονο με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...